Ανάβουν τα φώτα στο δέντρο στο Σύνταγμα - Βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη στολισμένη Αθήνα – Δείτε φωτό

40.000 λαμπάκια μήκους 5χλμ. στο δέντρο, η εκδήλωση στις 7.15μμ

Η φωταγώγηση της Αθήνας θα κορυφωθεί με το άναμμα του εντυπωσιακού δέντρου την 1η Δεκεμβρίου, στις 19.15, στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η ξεχωριστή γιορτή, φέτος θα λάβει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στη φωταγώγηση του δέντρου, στέλνοντας όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Το πανέμορφο έλατο που και φέτος «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Στολισμένοι δρόμοι

Και αυτά τα Χριστούγεννα η Αθήνα "πλημμυρίζει" με λάμψη και φως! Από άκρη σε άκρη, η ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής είναι διάχυτη στις γειτονιές με τον εντυπωσιακό στολισμό της πόλης να ολοκληρώνεται σήμερα (1η Δεκεμβρίου) με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Φωτορεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

«Το επίκεντρο της γιορτής, τα φετινά Χριστούγεννα, είναι οι 129 γειτονιές της πόλης. Από εκεί ξεκινάμε, φωτίζοντας άπλετα με λαμπερά στολίδια τους δρόμους και τις πλατείες, και στέλνοντας για μία ακόμη φορά μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλες τις Αθηναίες και σε όλους τους Αθηναίους. Σεβόμενοι την κρίση κι έχοντας αντικαταστήσει εγκαίρως όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά με led, κρατάμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, χωρίς να χρειαστούν περικοπές.

Παράλληλα με τον λαμπερό στολισμό διαμορφώσαμε -σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς μας- ένα δυναμικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Αθήνα σε μία μεγάλη γιορτινή σκηνή για μικρούς και μεγάλους. Αυτά τα Χριστούγεννα, μάς βρίσκουν και πάλι όλους μαζί στους δρόμους της Αθήνας. Ας είναι τα καλύτερα!», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ