Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Λαχταριστή παραδοσιακή μοσχαρόσουπα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

 Μια αγαπημένη χειμωνιάτικη, θρεπτική, δυναμωτική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή.

Υλικά

Για το μοσχάρι σούπα με λαχανικά

  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)

  • 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)

  • 2 κλων. σέλερι (ψιλοκομμένα)

  • 2 καρότα (ψιλοκομμένα)

  • 2 πατάτες (κομμένες σε μικρά καρέ)

  • 1 πράσο

  • 1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε μικρά καρέ)

  • 1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη (εμπορίου ή φρέσκια)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • 2-3 κλων. σέλινο (με τα φύλλα του)

  • 1 λεμόνι (χυμό)

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μοσχάρι σούπα με λαχανικά

  • Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα με λαχανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο.
  • Όλα τα λαχανικά να είναι πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές.
  • Το μοσχάρι επίσης να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές.
  • Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.
  • Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.
  • Βράζουμε για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος).
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει στο στόμα.
  • Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μοσχάρι σε βαθιά πιάτα, με λίγα κομματάκια μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά και ζωμό σε κάθε μερίδα.

κρεατόσουπα - μοσχαρόσουπα - μοσχάρι σούπα - σούπα μοσχάρι - βραστό μοσχάρι - μοσχάρι βραστό - κρεατόσουπα με λαχανικά - μοσχάρι βραστό της γιαγιάς - κρεατόσουπα στη χύτρα - παραδοσιακή κρεατόσουπα - μοσχαρόσουπα της γιαγιάς - σούπα με μοσχάρι - μοσχάρι βραστό στη χύτρα - μοσχαρόσουπα στη χύτρα - μοσχαρόσουπα με λαχανικά

Μυστικά

  • 1 κομμάτι σελινόριζα και 1 γλυκοπατάτα κόκκινη, θα απογειώσουν γευστικά τη μοσχαρόσουπα.
  • Επιλέξτε κρέας από ποντίκι ή κότσι μοσχάρι ή ουρά με λίγο κόκκαλο, γιατί θα κάνει τη σούπα πλούσια σε γεύση και το κόκαλο λόγω του κολλαγόνου που περιέχει πυκνώνει τη σούπα μοσχάρι.
  • Το λεμόνι θα το στύψετε στο τέλος, αφού βράσει η σούπα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλό ζυμαρικό αλφαβητάρι ή μανεστράκι ή ρύζι γλασέ που αγαπούν πολύ τα παιδιά.
  • Ό,τι κι αν προσθέσετε όμως, πρέπει να είναι σε μικρή ποσότητα για να μην γίνει πολύ πυκνή η σούπα. Πρέπει να υπερισχύσουν ο ζωμός κρέατος και τα θρεπτικά λαχανικά. Και σκέτη η μοσχαρόσουπα μόνο με τα λαχανικά είναι φανταστική.
  • Η κλασική παραδοσιακή σούπα με μοσχάρι, έχει τη γεύση του σέλινου που μπαίνει πάντα προς το τέλος για να κρατάει όλα τα αρώματα του.
  • Η σούπα με μοσχάρι δεν χρειάζεται πολύ ελαιόλαδο, γιατί έχει τα λιπαρά από το κρέας αλλά ούτε πολλά βότανα που αλλοιώνουν την οικεία παραδοσιακή γεύση της μοσχαρόσουπας.
  • Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αυγοκόβουν τη μοσχαρόσουπα με αυγολέμονο. Εγώ το αποφεύγω γιατί θέλω να έχω όλη την γεύση των λαχανικών ατόφια.
  • Αν βρείτε και λίγα κόκαλα μοσχαριού και τα προσθέσετε στην κατσαρόλα, τότε η μοσχαρόσουπα σας θα γίνει φανταστική.

 

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ