Στα "κόκκινα" πάλι η Τζέιν Φόντα: Δείτε το βίντεο με την 85χρονη σταρ που ακόμα δίνει αγώνες, παρά τον καρκίνο

Ετοιμάζει πάρτι για τα γενέθλιά της, στις 21 Δεκεμβρίου, συνεχίζει τον ακτιβισμό με τις ομάδες για την κλιματική αλλαγή παρά τις χημειοθεραπίες

Η ηθοποιός Τζέιν Φόντα ήταν πάντα γνωστή ως ειλικρινής γυναίκα. Στα 85 της – τα κλείνει στις 21 Δεκεμβρίου – δεν έχει αλλάξει. Καθώς υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για να καταπολεμήσει έναν «πολύ θεραπεύσιμο» καρκίνο, η σταρ του Our Souls at Night (2017) μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Δεν φοβάμαι να φύγω. Είμαι έτοιμη. Είχα μια υπέροχη ζωή. Δεν είναι ότι θέλω να φύγω, αλλά γνωρίζω ότι αυτό θα γίνει συντομότερα ή αργότερα», δήλωσε η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ που ζει τη ζωή της στα "κόκκινα", σε συνέντευξή του στο Entertainment Tonight.

«Όταν φτάσεις στην ηλικία μου, καλύτερα να ξέρεις πόσος χρόνος είναι πίσω σου, που είναι περισσότερος από αυτόν που έχεις   μπροστά σου. Είναι απλώς ρεαλιστικό» λέει η ηθοποιός.

Η σταρ της σειράς Grace and Frankie, στην οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Lily Tomlin, ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι έχει λέμφωμα non-Hodgkins, έναν τύπο καρκίνου που προέρχεται από τους λεμφαδένες.

«Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το ογδόντα τοις εκατό των ανθρώπων επιβιώνουν, οπότε νιώθω πολύ τυχερή», έγραψε η ηθοποιός σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram -που έχει δύο εκατομμύρια ακόλουθους- όταν δημοσιοποίησε τη διάγνωσή της.

 

Η ηθοποιός, που έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1980 για τα μαθήματα αεροβικής της με βίντεο, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της 80ής ταινίας για τον Μπρέιντι, σε παραγωγή του ποδοσφαιριστή Τομ Μπρέιντι. Η ταινία – στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Sally Field, Rita Moreno και Lily Tomlin – θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

 

Στη συνέντευξη στο Entertainment Tonight, σημείωσε ότι η άσκηση παραμένει απαραίτητη για να παραμείνει σε φόρμα. «Όταν είσαι σχεδόν 85 ετών, το “μάντρα” είναι αργό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεχίσεις να κινείσαι, να διατηρείς τον εαυτό σου ευέλικτο», είπε η Φόντα, η οποία λέει ότι νιώθει ανακουφισμένη όταν βλέπει ότι έχει ακόμα τη δύναμη να ανέβει σε ένα ψηλό αυτοκίνητο ή να οδηγήσει.

 

Στη συνέντευξη, η κόρη του θρυλικού ηθοποιού Χένρι Φόντα μίλησε και για τη χημειοθεραπεία της, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι μήνες. «Η εβδομάδα που κάνω χημειοθεραπεία, είναι πρόκληση. Κουράζεσαι. Αλλά μετά από αυτό είναι υπέροχο. Ταξιδεύω και συμμετέχω σε εκστρατείες με υποστηρικτές για το κλίμα», είπε η ηθοποιός.

Η θεραπεία της για το λέμφωμα non-Hodgkin δεν την κράτησε από τις πολλές επαγγελματικές της δεσμεύσεις ως ηθοποιός ή από τις πολιτικές και κοινωνικές της δεσμεύσεις ως ακτιβίστρια για το κλίμα.

Ερωτηθείσα για το τι της μένει να πετύχει, η Τζέιν Φόντα είναι ξεκάθαρη. «Θέλω να δω τα εγγόνια μου να μεγαλώνουν αρκετά ώστε να μπορώ να βγω έξω γνωρίζοντας ότι θα πάνε καλά», είπε στο Entertainment Tonight. Εξήγησε επίσης ότι για το πάρτι των 85ων γενεθλίων της, τον Δεκέμβριο, σχεδίασε μια οικογενειακή επανένωση. «Η κόρη μου και τα εγγόνια μου θα έρθουν από το Βερμόντ. Ο γιος μου, η γυναίκα και το παιδί του ζουν στο Λος Άντζελες και θα έρθουν κάποιοι φίλοι. Απλά θα περάσουμε ήσυχα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ