Μουντιάλ 2022: Βραζιλία, Πορτογαλία έχασαν αλλά προκρίθηκαν, Ελβετία και Ν. Κορέα οι κερδισμένοι των ισοβαθμιών – Δείτε τα 11 γκολ της 13ης ημέρας

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων και συμπληρώθηκαν οι «16» ομάδες των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ

Μετά από ένα μαραθώνιο 13 ημερών η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ολοκληρώθηκε με της Νότια Κορέα και Ελβετία να εξασφαλίζουν τα τελευταία δυο εισιτήρια που είχαν απομείνει για την φάση των «16».

Πλέον έχουμε και τα 8 ζευγάρια της φάσης των νοκ άουτ τα οποία είναι: Ολλανδία-ΗΠΑ, Αργεντινή-Αυστραλία, Γαλλία-Πολωνία, Αγγλία-Σενεγάλη, Ιαπωνία-Κροατία, Βραζιλία-Νότιος Κορέα, Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σερβία-Ελβετία 2-3

Αν και είδε τη Σερβία να της γυρίζει το ματς μέσα σε εννιά λεπτά, η Ελβετία δεν θόλωσε και πήρε τη νίκη - ανατροπή 3-2 που την έστειλε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Σακίρι στο 20΄ άνοιξε το σκορ, όμως ο Μίτροβιτς στο 26΄ το έφερε στα ίσια. Στο 35΄ο... περιθωριοποιημένος Βλάχοβιτς επέστρεψε με γκολ στη βασική ενδεκάδα για το 2-1, όμως ο Εμπολό φρόντισε να απαντήσει σε 2-2 στο 44΄. Το γκολ της νίκης για τους Ελβετούς σημείωσε στο 48΄ ο Φρόιλερ, αφήνοντας εκτός συνέχεια τη Σερβία.

Καμερούν-Βραζιλία 1-0

Σε ένα ματς χωρίς πολλή δράση, το γκολ του Αμπουμπακάρ στο 90+3' χάρισε τη νίκη στο Καμερούν απέναντι στη Βραζιλία, όχι όμως και την πρόκριση στους Αφρικανούς. Η Σελεσάο παρά την ήττα, παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και, ως πρώτη, στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα.

Η βαθμολογία του ομίλου

Βραζιλία 6

Ελβετία 6

Καμερούν 4

Σερβία 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκάνα-Ουρουγουάη 0-2

Η Ουρουγουάη μπόρεσε να νικήσει με 2-0 την Γκάνα αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να τη «στείλει» στη φάση των νοκ-άουτ του Μουντιάλ. Η Σελέστε, εξαιτίας του τρίποντου της Νότιας Κορέας απέναντι στην Πορτογαλία, χρειαζόταν ακόμη ένα γκολ το οποίο δεν βρήκε ποτέ. Για τους Λατινοαμερικάνους σκόραρε δις ο Ντε Αρασκαέτα (26΄, 32΄). Απέκρουσε πέναλτι του Αγιού στο 16΄ο  Ροσέτ.

Ν. Κορέα-Πορτογαλία 2-1

Η Νότια Κορέα πίστεψε στις πιθανότητες μέχρι τέλους και με γκολ «χρυσάφι» στο 90+1΄ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Πορτογαλία (2-1), κλειδώνοντας το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ. Παρότι οι Ίβηρες προηγήθηκαν μόλις στο 5΄ με τον Όρτα, οι Ασιάτες δεν το έβαλαν κάτω. Στο 27΄ ο Κιμ Γιουνγκ Γουόν έκανε το 1-1, με τον Σον να σηκώνει στην πλάτη του την ομάδα του και στο 91΄ να... κερνάει στον Χουάνγκ Χι Τσαν το 2-1, σφραγίζοντας την παρουσία της Νότιας Κορέας στην επόμενη φάση του Μουντιάλ έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.

Τελική βαθμολογία ομίλου

Πορτογαλία 6

Ν. Κορέα 4

Ουρουγουάη 4

Γκάνα 3

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

17:00 Ολλανδία-ΗΠΑ, Διεθνές Στάδιο Khalifa – ΑΝΤ1

21:00 Αργεντινή-Αυστραλία, Στάδιο Ahmad Bin Ali – ΑΝΤ1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

17:00 Γαλλία-Πολωνία, Στάδιο Al-Thumama – ΑΝΤ1

21:00 Σενεγάλη-Αγγλία, Στάδιο Al-Bayt – ΑΝΤ1

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

17:00 Ιαπωνία-Κροατία, Στάδιο Al-Janoub – ΑΝΤ1

21:00 Βραζιλία – 2η Νότια Κορέα, 974 Stadium – ΑΝΤ1

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο-Ισπανία, Στάδιο Education City – ΑΝΤ1

21:00 Πορτογαλία – 2η Ελβετία, Στάδιο Lusail – ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ