Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Μίλησε σε συνέδριο του Economist στο Καβούρι (φωτό)

Το δείπνο με το πλούσιο μενού

Την Ελλάδα επισκέφτηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο οποίος ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του 6th Sustainability Summit for SE Europe and Mediterranean του Economist.

Ο 64χρονος royal, ο οποίος ταξίδεψε χωρίς την σύζυγό του πριγίπισσα Σαρλίν, έφτασε στην χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης και πήγε κατευθείαν στον χώρο του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι. Ο ίδιος φέρεται να αναχώρησε την Παρασκευή για το πριγκιπάτο.

Μετά το συνέδριο απόλαυσε δείπνο στο Καβούρι, με πληφορίες να αναφέρουν πως το μενού περιελάμβανε ρολό καπνιστού σολομού με φρέσκο λαβράκι μαρινέ, κρέμα φοινόκιο και χαβιάρι σολομού, φιλέτο σφυρίδα με πουρέ λευκής γλυκοπατάτας, καραμελωμένες ρίζες λαχανικών και σάλτσα λευκού κρασιού, αρωματισμένη με λουίζα. 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί τις συνθήκες για να αλλάξουμε το ενεργειακό μοντέλο επιταχύνοντας τις βιώσιμες λύσεις για το μέλλον, εκτίμησε από το βήμα του Economist o Πρίγκιπας Αλβέρτοςτου Μονακό, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα της βιωσιμότητας για τις οικονομίες και τις κοινωνίες ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας. Από την ίδια οπτική, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τομέα των τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την ανάγκη διεθνούς συλλογικής δράσης με οδηγό τα επιστημονικά δεδομένα και με στόχο αυθεντικές αλλαγές σε μια σειρά από τομείς που θα μεταμορφώσουν τις προοπτικές για το μέλλον. Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και στην παράμετρο της γαλάζιας οικονομίας, επισημαίνοντας το στοιχείο της βιώσιμης και υπεύθυνης αλιεία. Το κακό σενάριο για τον πλανήτη δεν είναι αναπόδραστο, συμπέρανε ως κατακλείδα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: NDP PHOTO

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ