Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικο καστανό ρύζι με μοσχάρι - Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο!

Φτιάξτε το και εσείς... 

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. καστανό ρύζι basmati

1 κύβο ζωμό κότας

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½  κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

αλάτι, κατά βούληση

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΛΑΤΙ | ΔΑΦΝΗ | ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ | ΘΥΜΑΡΙ | ΚΑΡΟΤΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ | ΚΡΕΜΜΥΔΙ | ΜΟΣΧΑΡΙ | ΠΑΠΡΙΚΑ | ΠΙΠΕΡΙ | ΠΙΠΕΡΙΑ | ΡΥΖΙ | ΣΕΛΙΝΟ | ΣΚΟΡΔΟ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati σε ζωμό κότας, με 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι για 20 λεπτά.
2 Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει, ενώ ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
3 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλερι, το σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
4 Προσθέτουμε το μοσχάρι, μαζί με το σάλτσα σόγιας, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι για 20 λεπτά.
5 Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί μέχρι τη μέση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
6 Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι basmati στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
7 Σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ