Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην Αδριανούπολη με διαμονή στο υπερπολυτελές Margi Hotel & Spa 5* (φωτό)

Για να απολαύσετε τον µύθο και τα αρώµατα της ανατολής!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια όμορφη εκδρομή για τα Χριστούγεννα, στην Αδριανούπολη.

Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ η …μεγαλοπρεπής! Mε επίσκεψη και στα ∆ΑΡ∆ΑΝΕΛΙΑ!!! Στο εντυπωσιακό Margi Hotel & Spa 5* για να απολαύσετε τον µύθο και τα αρώµατα της ανατολής στο νυχτερινό Edirne!

Οι αναχωρήσεις είναι στις 22/12 και η τιμή ξεκινά από 455€ (6 ημέρες / 5 νύχτες).

 

Πληροφορίες πακέτου

6 μέρες στην Αδριανούπολη - Ραιδεστός (Μαρμαράς)- Κάραγατς - Μακρά Γέφυρα (Uzunkopru) - Δαρδανέλια (Καλλίπολη/Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη   Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή, συμπεριλαμβανομένου του εορταστικού δείπνου ρεβεγιόν σε κέντρο με ζωντανή μουσική στην Αδριανούπολη την παραμονή Χριστουγέννων. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Κομοτηνής. Εγκατάσταση στο κεντρικό Anatolia Hotel 3* και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Σουφλί – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες εικόνες. Επίσκεψη στο Σουφλί σε εργοστάσιο μεταξωτών και ακολουθούμε παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές Margi Hotel 5* Lux (νεόκτιστο 2013 και κεντρικό) στην Αδριανούπολη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο (πεζή).

3η ΜΕΡΑ

Ραιδεστός (Μαρμαράς) - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στην Ραιδεστό (Tekirdag), σημαντικό εμπορικό, συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Περίπατος στην μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τις τοπικές λιχουδιές της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τις απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί.

Επιστρέφουμε και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την Αδριανούπολη αλλά και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου, να κάνετε δωρεάν σάουνα, χαμάμ, τούρκικο λουτρό, εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, υπερσύγχρονο γυμναστήριο (εφόσον επιτρέπεται). Το βράδυ εορταστικό δείπνο σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική, γλέντι και χορό οριεντάλ!

4η ΜΕΡΑ

Αδριανούπολη - Κάραγατς

Χρόνια πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361 - 1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελιμιγιέ είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλειμανίγιε (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.).

Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) - σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφελί (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (1481 - 1512 μ.Χ.) και το Μουσείο Υγείας. Έπειτα, θα επισκεφθούμε στο Κάραγατς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) στην Αδριανούπολη ή ευκαιρία να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου και να ξεκουραστείτε. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η ΜΕΡΑ

Μακρά Γέφυρα (Uzunkopru) - Δαρδανέλια (Καλλίπολη/Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην ιστορία αρχίζοντας από τη γέφυρα του Εργίνη ποταμού στο Uzunkopru με τους 174 θόλους και τόξα μήκους 1.250 μέτρων που θεμελιώθηκε από το Σουλτάνο Μουράτ Β’ το 1423. Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπω και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία.

Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Χρόνος για βόλτα και για γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων επιστρέφουμε στην Ελλάδα και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki Palace 5*, ξεκούραση στους πολυτελείς χώρους του και το βράδυ δείπνο.

6η ΜΕΡΑ

Καβάλα - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ