Ταξιδεύετε στο διάστημα με το «Spaceship Neptune» και πληρώνετε εισιτήριο 125.000 δολ. (φωτό)

Η εταιρεία Space Perspective, με έδρα τη Φλόριντα, άρχισε πρόσφατα να δέχεται κρατήσεις θέσεων για το «Spaceship Neptune», μια κάψουλα υπό πίεση με αερόστατο, σχεδιασμένη να μεταφέρει οκτώ επιβάτες και έναν πιλότο σε υψόμετρο 30.000 μέτρων.

Η τιμή: 125.000 δολάρια ανά θέση.

Οι επιβάτες του Spaceship Neptune θα περάσουν περίπου έξι ώρες στην κάψουλα φτάνοντας στα όρια της γήινης ατμόσφαιρας.

Ψηφιακή Φωτ.: Space Perpective

Η εμπειρία θα είναι σχετικά πολυτελής, λένε οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Παράλληλα, επειδή η κάψουλα ανεβαίνει με ένα γιγαντιαίο μπαλόνι, η άνοδος είναι ήπια, χωρίς τις υψηλές δυνάμεις G όπως με τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Το Spaceship Neptune θα διαθέτει ανακλινόμενα καθίσματα, πανοραμικά παράθυρα, ένα αναψυκτήριο και ένα μπάνιο, μεταξύ άλλων ανέσεων.

Ψηφιακή Φωτ.: Space Perpective

Η Space Perspective στοχεύει να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες μέχρι το τέλος του 2024. Η εταιρεία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου το καλοκαίρι, εκτοξεύοντας την πρώτη της δοκιμαστική πτήση από το Space Coast Spaceport στη Φλόριντα, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA.

Η πτήση χωρίς πλήρωμα, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένας προσομοιωτής Spaceship Neptune πλήρους μεγέθους, διήρκεσε έξι ώρες και 39 λεπτά. Έφτασε σε μέγιστο ύψος 33.043 μέτρων και έπεσε όπως είχε προγραμματιστεί στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 80 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Φλόριντα, δήλωσαν εκπρόσωποι της Space Perspective.

Ψηφιακή Φωτ.: Space Perpective

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ