«Αθώα» η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της-Το πόρισμα  ταυτίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών της-Δεν θα γίνει εκταφή

Το πόρισμα συμφωνεί με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της άτυχης γυναίκας και το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο – ως γνωστόν – γίνεται λόγος για παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα για «προχωρημένη σηψαιμία».

Στην Εισαγγελία Πατρών έχει παραδοθεί το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο ιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για την αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς (Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου) του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην οδό Μπιζανίου, στην Πάτρα.

Η δικαιοσύνη δεν είχε αρκεστεί στη δικογραφία που παρέλαβε τον περασμένο Αύγουστο από την Ασφάλεια Πάτρας, δίνοντας εντολή να διενεργηθεί εξέταση και από ανεξάρτητους ειδικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος», το πόρισμα ενός παθολόγου και ενός νευρολόγου ταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Οι πραγματογνώμονες εξέτασαν το ιστορικό των παθήσεών της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε και τις συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), λίγο πριν πεθάνει.

Το πόρισμα τελικά συμφωνεί με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της άτυχης γυναίκας και το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο – ως γνωστόν – γίνεται λόγος για παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα για «προχωρημένη σηψαιμία».

Με βάση την εξέλιξη αυτή, αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

Η δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ