Όνειρο ζωής! Χριστούγεννα στα πάρκα της Τανζανίας και στην εξωτική Ζανζιβάρη - Αναχώρηση ανήμερα της γιορτής

Στην χώρα αυτή αντικρίζει κανείς τους παγετώνες του Κιλιμάντζαρο, βλέπει χωριά διαφόρων εθνοτικών φυλών, όπως των Μασάι, και απολαμβάνει τις εξωτικές παραλίες με τους πανύψηλους κοκοφοίνικες.

Η δημιουργία του κράτους της Τανζανίας προέκυψε από την συγχώνευση της ηπειρωτικής χώρας που ονομαζόταν Τανγκανίκα (η οποία έγινε ανεξάρτητη το 1961) και της Ζανζιβάρης (που έγινε ανεξάρτητη το 1963), όταν το 1964 οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την ένωσή τους. Καλώς ήρθατε στην Τανζανία, την χώρα των μεγάλων αντιθέσεων.

Εάν κλείσετε τα μάτια σας και δημιουργήσετε την πεμπτουσία της ρομαντικής εικόνας της Αφρικής, αυτό που πιθανότατα φαντάζεστε θα είναι η Τανζανία. Η χώρα διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα και περιοχές για σαφάρι στην Αφρική. Εδώ βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, που θεωρείται ο πρώτος και ο καλύτερος τόπος της ηπείρου για να παρακολουθήσει κανείς την άγρια πανίδα να περιπλανιέται σε απέραντες ανοιχτές πεδιάδες.

Εδώ είναι συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος πληθυσμός αφρικανικών θηλαστικών της γης, εδώ βρίσκεται το σκηνικό της πιο συναρπαστικής μετανάστευσης άγριων ζώων κατά μήκος μιας φαινομενικά ατελείωτης σαβάνας. Κοντά του και ο περίφημος κρατήρας Νγκορονγκόρο, ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο για μερικά από τα πιο μεγάλα θηλαστικά της Αφρικής, καθώς επίσης και η περίφημη Λίμνη Μανιάρα.

Στην χώρα αυτή, όπως αναφέρει το manessistravel  αντικρίζει κανείς τους παγετώνες του Κιλιμάντζαρο, βλέπει χωριά διαφόρων εθνοτικών φυλών, όπως των Μασάι, και απολαμβάνει τις εξωτικές παραλίες με τους πανύψηλους κοκοφοίνικες και τα κρυστάλλινα νερά στο "Νησί των μπαχαρικών" της Ζανζιβάρης.

10 ημέρες / 8 διανυκτερεύσεις σε Ζανζιβάρη - Στόουν Τάουν - Δάσος Ζοζάνι -Αρούσα - Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα - Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι - Νγκορονγκόρο/Καράτου - Χωριό Μασάι. Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή στην Ζανζιβάρη και σε πολυτελή lodges.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Αθήνα - Ζανζιβάρη

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο την προηγούμενη μέρα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το τροπικό νησί των μπαχαρικών, την Ζανζιβάρη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 2η ΜΕΡΑ

    Ζανζιβάρη, Χαρείτε τις τροπικές παραλίες και τις καταπράσινες φυτείες από γαρύφαλλα και φοινικόδενδρα

    Ελεύθερη μέρα για να χαρείτε τις τροπικές παραλίες του νησιού, να εξερευνήσετε τις καταπράσινες φυτείες από γαρύφαλλα και φοινικόδενδρα, αλλά και για να απολαύσετε τον καυτό ήλιο του Ινδικού!

  • 3η ΜΕΡΑ

    Ζανζιβάρη, Επίσκεψη στην Στόουν Τάουν και στο Δάσος Ζοζάνι

    Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή-εξερεύνηση στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown (Πέτρινη Πόλη), που αποτελεί ένα ανοικτό μουσείο αρχιτεκτονικής και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Η πόλη στην οποία ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, αποτελεί την χαρά κάθε φωτογράφου! Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τις εκπληκτικά σκαλισμένες..

  • 4η ΜΕΡΑ

    Ζανζιβάρη, Ελεύθερη μέρα

    Η Ζανζιβάρη διαθέτει πληθώρα δαντελωτών ακτών με κατάλευκη άμμο, πανύψηλους κοκκοφοίνικες και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά! Ευκαιρία λοιπόν σήμερα να ανακαλύψετε και να χαρείτε κάποιες από αυτές!

  • 5η ΜΕΡΑ

    Ζανζιβάρη - Αρούσα - Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αρούσα. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, όπου θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας, αναζητώντας ελέφαντες, αντιλόπες, ιπποπόταμους, μπαμπουίνους, πίθηκους, ζέβρες, πουλιά διαφόρων ειδών και αν είμαστε τυχεροί, τα ξακουστά λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα (Tree climbing lions), κάθονται στα κλαδιά τους και αγναντεύουν την απέραντη σαβάνα! Δείπνο και διανυκτέρευση σε Lodge.

  • 6η ΜΕΡΑ

    Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα - Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

    Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια θηραμάτων στον κόσμο και θεωρείται ο καλύτερος προορισμός για σαφάρι στην Αφρική. Οι τεράστιες πεδιάδες του καλύπτουν 1,5 εκατομμύριο εκτάρια σαβάνας. Η ετήσια μετανάστευση τεράστιων κοπαδιών φυτοφάγων ζώων (γκνου, αντιλόπες, γαζέλες, ζέβρες), που ακολουθούνται από τους θηρευτές τους, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά δρώμενα στον κόσμο. Γεύμα και αναχώρηση για ένα απογευματινό σαφάρι αναζήτησης άγριας ζωής. Δείπνο και διανυκτέρευση στο lodge.

  • 7η ΜΕΡΑ

    Σερενγκέτι… Αναζητώντας το big five, Ρεβεγιόν

    Άλλο ένα σαφάρι μας περιμένει σήμερα. Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές για να απαθανατίσετε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Λιοντάρια, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και βουβάλια, μαζί με ζέβρες, γκνου, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, αντιλόπες κλπ. προσφέρουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής! Μετά το γεύμα ακολουθεί ένα ακόμα απογευματινό σαφάρι στην άγρια φύση. Επιστροφή στο lodge και ετοιμαστείτε να υποδεχθούμε μαζί την έλευση του Νέου Έτους σε ένα μαγευτικό, ειδυλλιακό περιβάλλον! Αυτές τις γιορτές θα τις θυμάστε για πάντα!

  • 8η ΜΕΡΑ

    Σερενγκέτι - Νγκορονγκόρο/Καράτου

    Πρωινή αναχώρηση για τον κρατήρα Νγκορονγκόρο, την μεγαλύτερη ηφαιστειακή καλντέρα της Γης, μια φυσική αρένα αρκετά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και συνεπώς το ιδανικό καταφύγιο της άγριας ζωής. Βρίσκεται στην βόρεια Τανζανία και μέχρι την πύλη της εισόδου του φθάνει μια ικανοποιητική, για τα δεδομένα της χώρας, άσφαλτος. Κατά το απογευματινό μας σαφάρι, θα εξερευνήσουμε..

  • 9η ΜΕΡΑ

    Νγκορονγκόρο/Καράτου - Επίσκεψη σε χωριό Μασάι - Πτήση για την Αθήνα

    Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε ένα αυθεντικό χωριό της φυλής των Μασάι και θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

  • 10η ΜΕΡΑ

    Αθήνα

    Άφιξη στην Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ