Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κώστας Μπέσιος: Έφυγε από τη ζωή ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Κόκκινου Θεσσαλονίκης

Πολιτικά ενεργός στην αριστερά από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή, με το ραδιόφωνο να αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη όπως έλεγε

Μια γνωστή φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, τον Κώστα Μπέσιο, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, στα 73 του χρόνια, αποχαιρετά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Μπέσιος γεννήθηκε το 1949 και ήταν απόφοιτος της Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στη Διεύθυνση Μνημείων της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Επίσης ήταν για χρόνια παραγωγός μουσικών εκπομπών για το ραδιόφωνο– τελευταία από τη συχνότητα του 91.4 «στο κόκκινο».

Φοιτητής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπλέχτηκε με το αντιδικτατορικό κίνημα και μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στον Ρήγα Φεραίο και το ΚΚΕ Εσωτερικού. Πήρε μέρος στις πρώτες μεταδικτατορικές φοιτητικές εκλογές και εκλέχτηκε πρόεδρος στον σύλλογο φοιτητών της Βιομηχανικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Κώστα Μπέσιο και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως «παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός πολίτης και ακολούθησε με συνέπεια, πάθος αλλά και κριτική διάθεση τις ιδέες της Αριστεράς, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ