Χριστούγεννα και Θεοφάνεια στη Ρουμανία - Τρανσυλβανία: Μία παραδουνάβια χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών

Μία παραδουνάβια χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών,

Μία παραδουνάβια χώρα, σταυροδρόμι πολιτισμών, ατμόσφαιρα άλλων εποχών. Χώρα των θρύλων, των παραδόσεων, των παραμυθιών, η χώρα του μυστηρίου του Κόμη Δράκουλα.

Με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων, οικισμών και γραφικών χωριών μέσα σε παρθένα τοπία, με καλοδιατηρημένα κάστρα και επιβλητικούς πύργους, με ιστορικές εκκλησίες και ζωγραφιστά μοναστήρια και με τους θρύλους της Τρανσυλβανίας και των Καρπαθίων να μας εξάπτουν τη φαντασία και την επιθυμία να την επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά αυτήν την πανέμορφη χώρα με τους φιλόξενους κατοίκους.

6 ημέρες αεροπορικώς με TAROM σε Βουκουρέστι - Σινάια - Κάστρο Πέλες - Μπρασόβ -Σιγκισοάρα - Σιμπίου-Κάστρο Μπραν. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό από το manessistravel

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΣ 

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Αθήνα - Βουκουρέστι

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια χώρα με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και γοητευτικές, «χρωματιστές» πόλεις! Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυκτέρευση.

  • 2η ΜΕΡΑ

    Βουκουρέστι

    Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στις φαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, τον Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

  • 3η ΜΕΡΑ

    Σινάια - Κάστρο Πέλες - Μπρασόβ

    Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας. Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναι το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα θαυμάσουμε τη ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, την Αίθουσα των Όπλων και τις συλλογές απ' όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ, μια καταπράσινη πόλη στην «καρδιά» της Ρουμανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο....

  • 4η ΜΕΡΑ

    Σιγκισοάρα - Μπρασόβ

    Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ιστορική περιοχή της Τρανσυλβανίας όπου θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική καστροπολιτεία Σιγκισοάρα (UNESCO). Είναι διάσημη για τους 11 καλά διατηρημένους Πύργους που βρίσκονται κατά μήκος των τειχών της παλιάς πόλης. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο Μπρασόβ και περιήγηση στην πανέμορφη πόλη του 18ου αιώνα, τώρα στολισμένη Χριστουγεννιάτικα. Στην πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία με το εντυπωσιακό σιντριβάνι και θα θαυμάσουμε τη Μαύρη Εκκλησία, το «Σπίτι των Εμπόρων», το περίτεχνο κτίριο του Δημαρχείου και την Πύλη της Αικατερίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 5η ΜΕΡΑ

    Σιμπίου

    Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας (UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 6η ΜΕΡΑ

    Μπρασόβ - Κάστρο Μπραν - Βουκουρέστι - Αθήνα

    Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκηπα Βλαντ Τσέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Μετάβαση στο Βουκουρέστι για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ