Forbes: Αυτές είναι οι πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου το 2022 - Ursula von der Leyen, Rihanna, Beyonce & Taylor Swift

Οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη το 2022, σύμφωνα με την λίστα του Forbes... 

Το «Forbes» παρουσίασε τη νέα του κατάταξη, στην οποία καταγράφονται οι 100 πιο ισχυρές γυναίκες, και μερικές από τις αγαπημένες μας ποπ σταρ κατάφεραν να «φιγουράρουν» σε αυτή. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται  η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν . Για την ηγετική της στάση απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και για τον χειρισμό της κρίσης του κορωνοϊού. 

Η υπόλοιπη λίστα και οι κατηγορίες

Τις διαδηλώτριες στη φετινή λίστα εκπροσωπεί η Ζίνα «Μάχσα» Αμινί, ο θάνατος της οποίας τον Σεπτέμβριο πυροδότησε μια πρωτοφανή εξέγερση με τις γυναίκες στην πρωτοκαθεδρία. Οι υπόλοιπες γυναίκες της λίστας ανήκουν σε πιο παραδοσιακές δομές εξουσίας: 39 CEO, 10 αρχηγοί κρατών και 11 ζάμπλουτες με συνολική αξία 115 δισ. δολαρίων.

Η λίστα καταρτίστηκε με βάση τέσσερα μεγέθη: πλούτο, προβολή στα μέσα ενημέρωσης, αντίκτυπο και σφαίρα επιρροής.

Για τις γυναίκες πολιτικούς, το Forbes υπολόγισε το ΑΕΠ και τον πληθυσμό. Για τις γυναίκες επιχειρηματίες, τα έσοδα και τον αριθμό των εργαζομένων, καθώς και τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης. Το αποτέλεσμα είναι μια ομάδα γυναικών που αγωνίζονται κατά του status quo.

To top 10 

Δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα του Forbes

Στον κατάλογο των πιο ισχυρών γυναικών βρίσκονται επίσης οι: Rihanna, Beyonce και Taylor Swift.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Rihanna, η Taylor και η Beyonce μπαίνουν στη λίστα, καθώς είχαν συμπεριληφθεί και στην έκδοση του 2021 των πιο ισχυρών γυναικών, η οποία περιγράφεται ως «μια ομάδα γυναικών που μάχονται το status quo».

Πέρυσι, η Rihanna βρέθηκε στην 68η θέση, η Taylor εμφανίστηκε στην 76η  και η Beyonce ήταν 78η. Η Rihanna παίρνει την πρωτιά μεταξύ των τριών μουσικών, καταλαμβάνοντας την 73η θέση, για την απίστευτη επιτυχία της ως επιχειρηματίας και την ιδιότητά της ως δισεκατομμυριούχου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ