"Ήτανε μια φορά": Ο Σταύρος Ξαρχάκος τίμησε τον Νίκο Ξυλούρη στο Christmas Theater (φωτό)

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος συνθέτης δημιούργησε μια ξεχωριστή βραδιά στους φίλους του Νίκου Ξυλούρη, που πλημμύρισαν το Christmas Theater.

Η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» Νίκο Ξυλούρη, σε επιμέλεια Σταύρου Ξαρχάκου μετά το sold out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, έγινε στο Christmas Theater, χθες Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2022.

Για μία ακόμα φορά ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση την οικογένεια Ξυλούρη: τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη.

Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απόδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη και με τις λύρες και τα λαούτα τους έδωσαν ένα ρεσιτάλ κρητικής μουσικής. 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος με πραγματικό παθιασμένο τρόπο, αεικίνητος και ενθουσιασμένος διήυθυνε την ορχήστρα.

Τραγούδια ορόσημο

«Ηταν μια φορά», «Όσο βαρούν τα σίδερα», «Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί», «Γειά σου Xαρά σου Βενετιά», «Πότε θα κάνει ξαστεριά», «Η μπαλάντα του κυρ Μεντιου», «Ζαβαρακατρανέμια», «Έβαλε ο Θεός Σημάδι», «Χίλια Μύρια Κύματα», «Αγρίμια και αγριμάκια μου». Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα τα ερμήνευσαν μοναδικά στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με το κοινό να σιγοτραγουδά μαζί τους, να χειροκροτά και να δημιουργείται μια συναυλιακή ατμόσφαιρα, με δυνατό παλμό.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ