Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Φόβοι για τη στέψη του Καρόλου - «Να μην πάνε, θα τους γιουχάρουν - Βγάζουν λεφτά πουλώντας την οικογένειά τους»

«καλύτερα να μείνουν στο Χόλιγουντ πιασμένοι χέρι-χέρι»

 

Πολιτικοί και ιστορικοί συνιστούν στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι να μείνουν μακριά από την στέψη του βασιλιά Καρόλου, μετά το ντοκιμαντέρ - βόμβα του Netflix.

Ένα πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου είπε σύμφωνα με την Daily Mail, ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πρέπει «κατηγορηματικά να μην βρεθούν» στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όταν ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς στις 6 Μαϊου.​

Την ίδια ώρα  δημοσκόπηση δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι πρέπει να αφαιρεθούν οι τίτλοι του Χάρι κα της Μέγκαν, ενώ το 42% θεωρεί ότι ο πρίγκιπας δεν πρέπει πλέον να είναι καν στην σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο.

Όλα αυτά έρχονται μετά τα πρώτα τρία επειδόσια της σειράς - ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» που προβλήθηκαν την περασμένη Πέμπη. 

 

 

Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, δήλωσε στην εφημερίδα The Mail:  «Αν αντιπαθούν τόσο πολύ τη βασιλική οικογένεια, γιατί να παρευρεθούν στη στέψη;»

Ο συνάδελφος του, ο βετεράνος των Τόρις, Ντέιβιντ Μέλορ, είπε από πλευράς του: «Δεν πρέπει να έρθουν στη στέψη. Δεν πρέπει κατηγορηματικά να έρθουν. Βγάζουν χρήματα πουλώντας την οικογένειά τους. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι ο βρετανικός λαός δεν τους θέλει εκεί».

 

Ακόμα πρόεθσε ότι: «Αν έρθουν θα είναι η ιδανική συγκιρία για να τους γιουχάρει ο κόσμος. Είναι τόσο αντιπαθές ζευγάρι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξουν αυτή την κατάσταση»

Η ιστορικός και συγγραφέας Lady Antonia Fraser ανέφερε: Ελπίζω να μην εμφανιστούν γιατί θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και θα πρέπει το επίκεντρο να είναι ο βασιλιάς και η βασίλισσα. Φοβάμαι ότι τα κανάλια θα χάσουν μαζί τους τον χρόνο τους. Καλύτερα να μείνουν στο Χόλιγουντ πιασμένοι χέρι-χέρι». 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex98 (@sussex98)

Η ίδια δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της Mail, δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών συμφωνεί ότι το ζευγάρι πρέπει να αποκλειστεί από τη στέψη.

Στο τρείλερ με τα τελευταία τρια επεισόδια του «Harry & Meghan» που θα προβληθούν αυτή την Πέμπτη, το ζεύγος μιλά μεταξύ άλλων για το πρώτο τους χορό, στον γάμο τους. Εκτός από λεπτομέρειες για το ειδύλλιό τους, αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την ρήξη τους με την βασιλική οικογένεια.

Στα πρώτα επεισόδια η Μέγκαν ισχυρίζεται ότι κάποιος άλλος  χρησιμοποίησε το τηλέφωνό του πατέρα της για να της στείλει μήνυμα ενώ εκείνος ήταν στο νοσοκομείο και πως άνθρωποι από το παλάτι την συμβούλεψαν να μην καλέσει στον γάμο την ανιψιά της. 

Την ίδια ώρα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρεται να είναι «εξοργισμένος» με το ότι ο Χάρι συμπεριέλαβε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της μητέρας τους στο «Panorama». Σημειώνεται ότι τότε ο Μάρτιν Μπασίρ είχε εξαπατήσει την Lady Di, για να μιλήσει στο BBC.

Οι Βρετανοί royals πάντως πιστεύεται ότι ακόμα θεωρούν «πολύ αγαπημένα» μέλη της βασλικής οικογένειας, την Μέγκαν και τον Χάρι και σκοπεύουν να τους καλέσουν στη στέψη.

Ωστόσο πολιτικοί και πρώην αξιωματούχοι του στρατού φαίνεται να έχουν εντελώς διαφορετική απόψη. Ένας ανώτερος βουλευτής των Τόρις  είπε: «Δεν θα ήθελα να παρευρεθούν στην εκλογική μου περιφέρεια, πόσο μάλλον στη στέψη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex98 (@sussex98)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex98 (@sussex98)

Ένας βουλευτής των Τόρις, ο Bob Seely, είπε: «Αν ήμουν στη θέση τους θα έμενα μακριά - αλλά προφανώς θέλουν να παρευρεθούν και να κερδίσουν χρήματα μετά».

Ο συνταξιούχος υποναύαρχος Chris Parry ανέφερε, μεταξύ άλλων για τον Δούκα και τη Δούκισσα: «Νομίζω ότι έχουν χάσει το δικαιώμά τους να είναι πλέον μέρος της βασιλικής οικογένειας. Ειλικρινά, έχουν δείξει ότι είναι αναξιόπιστοι.  Η στέψη είναι άλλη μια εκδήλωση στο κόκκινο χαλί για αυτούς, Δεν συνάδουν με την αξιοπρέπεια και τη σημασία της περίστασης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ