Χριστούγεννα σε Κωνσταντινούπολη - Πριγκιποννήσια - Βόσπορο & Οικουμενικό Πατριαρχείο - Mαγικό ταξίδι στην «πόλη των πόλεων»

Ένας παραμυθένιος τόπος... 

Τι είναι αυτό που τόσο μας μαγεύει σ’ αυτή την πόλη; Η φαντασμαγορική τοπογραφία, τα επιβλητικά κατάλοιπα χιλιόχρονης ιστορίας, το βάρος της μνήμης τόσων αιώνων; Τίποτε από μόνο του και όλα σε συνδυασμό.

Περισσότερο όμως αυτό που μας δένει με την Πόλη είναι τα πολλά της πρόσωπα.

Οι γειτονιές της, που τόσο πολύ διαφέρουν, ώστε νομίζεις πως ανήκουν σε διαφορετικές πόλεις, που τις χωρίζουν χιλιάδες μίλια αλλά και πολιτισμοί. Ο πολύχρωμος και πολύβουος συρφετός των δρόμων και των αγορών της.

Τα μυστικά των ξεχασμένων σοκακιών, η απρόσμενη αλλαγή στην αρχιτεκτονική και στον πληθυσμό από τον ένα δρόμο στον άλλον, αναφέρει το manessistravel

Η «Πόλη» είναι ένα καλειδοσκόπιο εικόνων ασυνάρτητων μα γοητευτικών, μια πηγή θετικής ενέργειας στην οποία θέλεις να βυθιστείς ενώ συγχρόνως μπορείς εύκολα να ξεφύγεις.

Να χαθείς σε αλλοτινούς μικρόκοσμους, λησμονώντας τα άγχη και ξεπερνώντας τους ορίζοντες της μικρής, δικής σου καθημερινότητας.

5 μέρες αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη - Μπαλουκλί - Παναγία Βλαχερνών - Πατριαρχείο - Πιερ Λοττί - Μίνιατουρκ - αγορά Arasta Bazaar - Χαλκηδόνα - Πριγκιπόννησα - Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Αιγυπτιακή & Κλειστή αγορά - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Διαμονή σε επιλεγμένα μας ξενοδοχεία με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΣ

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας , Παναγία Βλαχερνών-Πατριαρχείο - Περιπατητική ξενάγηση

    Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα , τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες και..

  • 2η ΜΕΡΑ

    Κωνσταντινούπολη – Μίνιατουρκ - Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη στην αγορά Arasta Bazaar

    Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με το Miniaturk το οποίο είναι το μεγαλύτερο πάρκο με μινιατούρες στην Ευρώπη. Στην συνέχεια οδεύοντας προς την καρδιά της ιστορικής πόλης θα επισκεφθούμε την υπέρλαμπρη Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά..

  • 3η ΜΕΡΑ

    Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα - Πριγκιπόννησα

    Μπουφέ πρωινό και αναχωρούμε για την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τονΠύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας..

  • 4η ΜΕΡΑ

    Κωνσταντινούπολη - Aνάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Αιγυπτιακή & Κλειστή Αγορά - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

    Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με την επίσκεψή μας στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Μεταφορά στην αγορά Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  • 5η ΜΕΡΑ

    Κωνσταντινούπολη - Πτήση Επιστροφής

    Μπουφέ πρωινό και ελεύθερη ημέρα στη διάθεσή σας για βόλτες και τελευταίες αγορές . Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ