Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τιραμισού με σταγόνες σοκολάτας - Θα πάθετε...σοκ!

Ένα αγαπημνένο γλυκό! 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

1 έτοιμο κέικ βουτύρου (σχήμα φραντζόλας)

½  κούπα λικέρ με γεύση καφέ

¼ κούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση:

230 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 κούπας ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΖΑΧΑΡΗ | ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ | ΣΟΚΟΛΑΤΑ | ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε το κέικ στα δύο και σχηματίζουμε δύο μικρότερα.
2 Κόβουμε κατόπιν το ένα από τα κομμάτια στα δύο. Κόβουμε σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τις κρατάμε μαζί και τις κόβουμε κάθετα, ώστε να σχηματιστούν ορθογώνια μπαστούνια, περίπου 2 εκ. Συνεχίζουμε και με το άλλο μισό κέικ.
3 Απλώνουμε τις φέτες σε μια στρώση σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή άλλο σκεύος.
4 Ανακατεύουμε το λικέρ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω στο στρώμα κέικ στο πυρέξ.
5 Με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να στέκονται οι κορυφές απαλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και τις σταγόνες σοκολάτας.
6 Απλώνουμε μισή γέμιση πάνω από το κέικ στο πυρέξ. Από πάνω, απλώνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λικέρ καφέ.
7 Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
8 Για το σερβίρισμα, κοσκινίζουμε με σκόνη κακάο.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ