Πέτρος Τατσόπουλος: «Ο πατριός μου δεν ήθελε νόθο παιδί στην οικογένεια - Έτσι με έδωσαν σε ίδρυμα για υιοθεσία» (βίντεο)

«Ιδρυματισμός είναι ότι πρακτικά δεν μπορείς να συνδεθείς με ένα πρότυπο οικογένειας»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» της ΕΡΤ.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής πέρασε τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής του σε ίδρυμα, με τον ίδιο να λέει μεταξύ άλλων, ότι ο πατριός του «δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια» και για αυτό τον έδωσαν για υιοθεσία.

«Αυτό είναι το μόνο καλό, όταν δεν ξέρεις τον πατέρα σου, ότι μπορείς να φαντάζεσαι στη θέση του οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό, σου δημιουργεί μία αίσθηση ελευθερίας, ότι μπορώ κι εγώ να γίνω οποιοσδήποτε ή να μου συμβεί οτιδήποτε» είπε.

 

 

Και πρόσθεσε: «Έζησα σε ίδρυμα τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής μου, στο ΠΙΚΠΑ. Ήταν ο όρος που της επέβαλε ο πρώτος της σύζυγος, να με δώσει για υιοθεσία σε ίδρυμα, γιατί δεν ήθελε να υπάρχει νόθο στην οικογένεια. Η μητέρα μου έκανε 5 παιδιά με 3 άντρες, με τους οποίους παντρεύτηκε τους 2. Δεν παντρεύτηκε μόνο τον πατέρα μου. Εγώ έζησα μαζί της στην Κρήτη βδομάδες».

Ακόμα είπε ότι: «Δεν έχω ανάμνηση από το ίδρυμα, γιατί μετά πήγα σε ανάδοχη οικογένεια στον Κορυδαλλό, μία πολύ φτωχή οικογένεια που έπαιρναν ένα επίδομα. Δεν πάνε μόνο τα ορφανά στα ιδρύματα, είναι μύθος. Πάνε και τα παιδιά διαζευγμένων γονιών και παιδιά από προβληματικές οικογένειες με εισαγγελική εντολή».

 

 

Σε κάποιο σημείο ο Φώτης Σεργουλόπουλος τον ρώτησε για ιδρυματισμό που βιώνει ένα παιδί που μεγαλώνει σε ανάλογο περιβάλλον.

«Ιδρυματισμός είναι ότι πρακτικά δεν μπορείς να συνδεθείς με ένα πρότυπο οικογένειας. Τα πολύ μικρά παιδιά ακόμα και τις βρεφοκόμους τις λένε «μαμά», αλλά καταλαβαίνουν ότι μία μαμά που ‘χει 30 παιδιά δεν είναι ακριβώς μαμά, είναι κάτι άλλο. Αυτό δημιουργεί μία συναισθηματική αναισθησία στο παιδί και το καθιστά χειραγωγήσιμο» απάντησε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ