Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες - Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες ηλικίας 68 και 26 ετών είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Τραγωδία με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά την πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους, στο Κακό Όρος.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες ηλικίας 68 και 26 ετών είχε προορισμό την Αίγυπτο.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νεκρός ανασύρθηκε ένας 68χρονος άνδρας από την Ινδονησία ενώ όπως έγινε γνωστό, ο 26χρονος συνεπιβάτης του με καταγωγή από την νότια Αφρική είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχούν οι πρώτες βοήθειες.

 

Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη

 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ένας 26χρονος από την Ινδονησία και ένας 68χρονος από τη Νότια Αφρική.

Φωτογραφία, Μηνάς Καζάκης

Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και δύτες της 3ης ΕΜΑΚ , οι οποίοι αρχικά εντόπισαν τον πρώτο άνδρα και στη συνέχεια τον βοήθησαν να ανέβει στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Λίγη ώρα αργότερα, από τους διασώστες εντοπίστηκε και ο δεύτερος άνδρας που επέβαινε στο αεροσκάφος ωστόσο ήταν χωρίς τις αισθήσεις του με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να προσπαθούν να τον επαναφέρουν.

Πάνω από την περιοχή πέταξε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το ekriti

Οπως είπε ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου μόλις απογειώθηκε από τον αεροδιάδρομο του "Νίκος Καζαντζάκης".

 

 

(φωτογραφίες Λευτέρης Βαρδάκης)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αεροσκάφος έχει ξένο νηολόγιο και ήταν διερχόμενο πάνω από το Ηράκλειο.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι δύτες που προσπαθούν να σώσουν τους επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος, λίγη ώρα μετά την πτώση του, βυθίστηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ