Από αξιοθέατο σε τραγωδία: Κυλινδρικό ενυδρείο με 1.500 ψάρια ''έσκασε”- το έμβλημα ξενοδοχείου στο Βερολίνο προκάλεσε δύο τραυματίες

Το Dom Aquaree βρίσκεται μέσα σε ένα ξενοδοχείο Radisson στην τουριστική περιοχή Μίτε του Βερολίνου. 

Ένα τεράστιο ενυδρείο με χιλιάδες τροπικά ψάρια εξερράγη μέσα σε ένα ξενοδοχείο στο Βερολίνο, προκαλώντας δύο τραυματίες. 

Οι επισκέπτες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αρχικά φοβήθηκαν ότι είχε εκραγεί βόμβα, καθώς γυαλιά και άλλα συντρίμμια διασκορπίστηκαν στο λόμπι.

 

Φωτογραφίες δείχνουν τεράστια κομμάτια σπασμένου γυαλιού να πέφτουν πάνω από το λόμπι του ξενοδοχείου, καθώς πιστεύεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο λίτρα νερού χύθηκαν από τη γυάλινη δεξαμενή ύψους 82 μέτρων στο κεντρικό Βερολίνο λίγο πριν από τις 6 το πρωί σήμερα.
grabs - aquarium bursts in Berlin hotel lobby

Twitter / Chris Woolley)

Το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο Radisson Blu, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και το μεγαλύτερο ανεξάρτητο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο.

Περίπου 1. 500 τροπικά ψάρια λέγεται ότι έχουν σκοτωθεί.

 

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέφερε στο Twitter: "Εκτός από τις απίστευτες ζημιές. . . δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού"

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το ισόγειο του κτιρίου λόγω των συντριμμιών, σύμφωνα με το metro
grabs - aquarium bursts in Berlin hotel lobby

Picture: Twitter / Chris Woolley)

Σκύλοι έρευνας και διάσωσης στάλθηκαν στον τόπο του συμβάντος, πρόσθεσε.

Πιστεύεται ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στη διαρροή, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι η αιτία του περιστατικού ερευνάται ακόμη.

Οι υπεύθυνοι λένε ότι το ενυδρείο διαθέτει τη μεγαλύτερη κυλινδρική δεξαμενή στον κόσμο και περιείχε 1. 500 τροπικά ψάρια 80 διαφορετικών ειδών πριν από το περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ