Fittok: Δείτε τι σημαίνει η δημοφιλής προπόνηση 12-3-30 - Χάστε τα κιλά που θα πάρετε τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Δοκιμάστε και εσείς αυτή την άσκηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας διάδρομος... 

Το Tik Τok φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η διάσημη πλατφόρμα έχει γεμίσει με βίντεο απο μαγειρική και γυμναστική, ενώ την περίοδο της καραντίνας, ήταν η πιο δημοφιλής. 

Αν ψάχνεις κάτι ξέρεις που θα το βρεις. Μια αναζήτηση στο Tik Tok θα σου λύσει τα χέρια. 

Η L'oreal Thompson Payton, μας μιλάει όμως για το FitTok. Ουσιαστικά πρόκεται για τα βίντεο που σχετίζονται με την διατροφή και την γυμναστική. 

Πάμε να δούμε τι μας λέει. ''Όταν η φίλη μου μου είπε για πρώτη φορά ότι έκανε την προπόνηση 12-3-30, δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσε. Με κάποιο τρόπο, παρά τον εθισμό μου στο Peloton και τη γιόγκα, δεν έχω βρει ακόμα το δρόμο μου προς το FitTok, το υποτμήμα του TikTοk. 

 Αλλά όταν δύο γυναίκες που ακολουθούσα στο Twitter ανέφεραν την προπόνηση, έπρεπε να μάθω περισσότερα γι' αυτή την πρόκληση.

"Έτρεχα, αλλά σταμάτησα πέρυσι και ;ecaxna έναν τρόπο για να αυξήσω την αντοχή μου και να ξεκινήσω ξανά", λέει η Dore Ann Zimmermann, blogger τροφίμων με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. "Είναι σίγουρα μια προπόνηση! Μπορείτε να περιμένετε να ιδρώσετε και να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς".

Τι είναι η προπόνηση 12-3-30

Η προπόνηση 12-3-30 δημιουργήθηκε από την influencer Lauren Giraldo το 2019 και κέρδισε έδαφος αφού μοιράστηκε πώς το πρόγραμμα γυμναστικής τη βοήθησε να χάσει 30 κιλά. Η προπόνηση απέκτησε δυναμική το 2020 και έκτοτε έχει γίνει viral με το hashtag #12330workout που οδήγησε σε περισσότερες από 131 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, αναφέρει το fortune  Ακολουθεί μια αρκετά απλή μορφή:
 

  • Ρυθμίστε την κλίση του διαδρόμου σας στο 12%
  • Ρυθμίστε την ταχύτητά σας στα 3 μίλια την ώρα
  • Περπατήστε για 30 λεπτά

@kelsgracefit easier version of the 12/3/30 treadmill workout for beginners! modify to your fitness level ? #12330 #treadmillworkout #treadmill #beginnerworkout ♬ Do We Have A Problem? - Nicki Minaj & Lil Baby

"Την πρώτη φορά [που δοκίμασα την προπόνηση], άντεξα περίπου 8 λεπτά. Η κλίση δεν ήταν αστείο", λέει η συγγραφέας και διευθύντρια περιεχομένου Maya Francis, η οποία κάνει το 12-3-30 εδώ και μερικές εβδομάδες. "Από τότε μπορώ να αντέξω και τα 30 λεπτά. Επίσης, καίω περισσότερες θερμίδες περπατώντας στην κλίση για 30 λεπτά από ό,τι περπατώντας επίπεδα για 45 λεπτά, ή τουλάχιστον αυτό λέει ο διάδρομος". 

«Η κλίση 12% μπορεί να είναι λίγο ‘φιλόδοξη’ για τους πρωτάρηδες, αλλά δεν πρέπει να το αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει», λέει η food blogger Francis. «Επίσης, είμαι κοντή, οπότε αυτή η κλίση είναι λίγο απότομη για μένα επειδή τα βήματα μου είναι μικρότερα. Το να ρίξετε την κλίση στο 9% είναι καλύτερο από το να πέσετε από τον διάδρομο. Απλώς προσθέτω μερικά επιπλέον λεπτά για να το αντισταθμίσω». H Zimmerman, με τη σειρά της, προτείνει μια διαφορετική προσαρμογή που θέλει να ξεκινάς με μικρότερη ταχύτητα και την ανεβάζεις σταδιακά κάθε μέρα που περνά. 

 «Οτιδήποτε κάνει το σώμα να κινείται σταθερά είναι αποτελεσματικό», λέει η Sonya Robinson, πιστοποιημένη personal trainer και ειδική διατροφολόγος fitness της Εθνικής Ακαδημίας Αθλητιατρικής (NASM) με έδρα το Σικάγο. «Αυτό προσφέρει μια προπόνηση χαμηλής έντασης, με ελάχιστο εξοπλισμό που ταιριάζει σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ