Ιχνηλάτες της Ιστορίας: Ευγενία Μανωλίδου έγραψε το πρώτο της παιδικό παραμύθι! - Η παρουσίαση (φωτό - βίντεο)

Το πρώτο βιβλίο της Ευγενίας Μανωλίδου! 
 

Οι «Ιχνηλάτες της Ιστορίας» από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στον χώρο του Μουσείο Μπε- νάκη στο Κολωνάκι.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, καθώς και ο κος Διονύσης Βαλεριάνος, εκδότης της Ελληνοεκδοτικής.

Οι ηθοποιοί Ορφέας Τσαρέκας και Κατερίνα Παπαγεωργίου απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια.

 

 

 

 

Η συγγραφέας και οι εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν, με αφορμή το βιβλίο, στην αναγκαιότητα αλλά και στα προφανή οφέλη που αποφέρει στους μαθητές η διδασκαλία της Ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στα σχολεία ως σημαντική πηγή αυτογνωσίας και σύνδεσης του ατόμου με το περιβάλλον του.

Μέσα από μια δημιουργική συζήτηση αναδείχτηκε ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στη σύγχρονη εποχή η εκπαιδευτική αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, κτηρίων, τόπων μνήμης και μουσείων, με σκοπό την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας και την ανάπτυξη της κριτικής κοινωνικής σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης.

 

 

Σε κλίμα συγκίνησης έκλεισε την παρουσίαση η συγγραφέας, ευχαριστώντας από καρδιάς την οικογένειά της και όλους όσοι στήριξαν το βιβλίο της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από την Καλλιτεχνική, Επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτείας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ