Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ψητό αρνί με λαχανικά - η σως μέντας & το κρασί απογειώνουν το πιάτο

Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξετε την λαχταριστή αυτή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. ψαχνό αρνί, κομμένο σε φέτες

Κοιτάζοντας πίσω στο 2021 _ Greenpeace

Copy video url

Play / Pause

Mute / Unmute

Report a problem

Language

Mox Player

ADVERTISEMENT

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μάτσο baby καρότα, καθαρισμένα

400 γρ. baby πατατούλες

5 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

200 γρ. κατεψυγμένο αρακά

1/4 φλ. σως μέντας

1 1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. ζωμό κρέατος

1/3 φλ. κόκκινο κρασί

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες αρνιού.

2 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αρνί στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

3 Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί και τοποθετούμε γύρω του τα καρότα, τις πατάτες και το δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

4 Όσο ψήνεται το κρέας, βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, να μην μαλακώσει πολύ, να κρατάει. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

5 Στην ίδια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σως μέντας. Σε μια κανάτα ανακατεύουμε το νερό και το ζωμό κρέατος.

6 Βγάζουμε το αρνί από το φούρνο και το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά σε μια πιατέλα, καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο.

7 Σε υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει.

8 Χωρίζουμε σε μερίδες τα ψημένα λαχανικά και τα μπιζέλια. Προσθέτουμε και το αρνί, περιχύνουμε με τον ζωμό και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ