Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των γυναικών του Αφγανιστάν - Φωνή διαμαρτυρίας γιατί οι Ταλιμπάν τους απαγόρευσαν να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο

Δείτε την ανάρτηση που έκανε... 

Η Αντζελίνα Τζολί παρακαλεί το Κογκρέσο να στηρίξει τις γυναίκες του Αφγανιστάν, μία ημέρα αφότου οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στις γυναίκες να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια.

Η αγαπημένη ηθοποιός έκανε μια σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram της, δημοσιεύοντας την επιστολή από τον "νεαρό Αφγανό φίλο" της και ενθαρρύνοντας το Κογκρέσο να στηρίξει αυτές τις γυναίκες.

"Έλαβα σήμερα ένα νέο γράμμα από μια νεαρή Αφγανή φίλη μου. Προστατεύω το όνομα και την ταυτότητά της για χάρη της ίδιας και της οικογένειάς της", έγραψε η 47χρονη ηθοποιός στη λεζάντα.

Στο γράμα αναφέρονται τα εξής: 

"Σήμερα οι Ταλιμπάν έστειλαν ένοπλους άνδρες για να εμποδίσουν τα κορίτσια του Αφγανιστάν να πάνε στο πανεπιστήμιο.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απαγόρευση της λυκειακής εκπαίδευσης των κοριτσιών", συνέχισε η μητέρα έξι παιδιών. "Το Αφγανιστάν είναι πλέον η μόνη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την εκπαίδευση για τις γυναίκες" .

 

 

"Όλα τα κορίτσια εύχονται να είχαν γεννηθεί ως αγόρια, ώστε να έχουν το δικαίωμα να μορφωθούν".

Η επιστολή, η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς η διαταγή "θλίβει, στεναχωρεί και καταστρέφει το όνειρο" των νεαρών κοριτσιών από το Αφγανιστάν, καταλήγει με μια έκκληση για δράση.

"Ο κόσμος παρακολουθεί μόνο τις ειδήσεις, αλλά δεν δείχνει καμία αντίσταση ή δράση", αναφέρεται. "Παρακαλώ κάντε τις θλιβερές φωνές και τα αιτήματά μας να ακουστούν στον κόσμο".

Αναγνωρίζοντας ότι ο κόσμος έχει υποστηρίξει τις καταπιεσμένες γυναίκες του Αφγανιστάν από μακριά, η Αντζελίνα παρακάλεσε για άμεση δράση.

"Ενώ υποστηρίζουμε τις Αφγανές γυναίκες απέναντι σε αυτή τη σκληρή, καταπιεστική πολιτική, υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους Αφγανούς που ξαναχτίζουν τη ζωή τους στην Αμερική", ανέφερε στη λεζάντα της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ