Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο - Ως ύποπτο για ασέλγεια σε ανήλικο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει ο Πατέρας Αντώνιος στις αρχές με την ιδιότητα του υπόπτου.

Ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση καλείται σε ανωμοτί κατάθεση από τις εισαγγελείς ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος.

Ο ιδρυτής της "Κιβωτού του Κόσμου" έλαβε κλήση να παράσχει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων προσώπων, παιδιών δηλαδή που φιλοξενούνταν στην οργάνωση.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της "Κιβωτού".

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Η τραγική ιστορία πίσω από τα δίδυμα που υιοθέτησαν πατέρας Αντώνιος & πρεσβυτέρα

Για ποιες κατηγορίες θα απολογηθεί ο πατέρας Αντώνιος

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα νεαρού κι ενός 15χρονου οι οποίοι κατέθεσαν σε βάρος του, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

 

 

Επίσης φέρεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ως ηθικός αυτουργός στη σωματική κακοποίηση των παιδιών, την τελευταία τριετία, καθώς όχι μόνο επέτρεπε αλλά και υπαγόρευε, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ως μέθοδο πειθαρχίας και σωφρονισμού στις δομές τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες αλλά και την καταναγκαστική εργασία των παιδιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ