Να γιατί οι εφαρμογές fitness είναι τόσο δημοφιλείς - Τα μόνα που χρειάζεστε είναι λίγα βάρη ένα yoga mat και … πειθαρχία!

Παράλληλα με τη γυμναστική, η καθοδήγηση που θα έχετε και στην διατροφή σας, θα σας βοηθήσει να βάλετε μια τάξη στην καθημερινότητά σας

Το τελευταίο διάστημα αν κάνετε μια αναζήτηση στο play store και γράψετε τη λέξη-κλειδί fitness θα δείτε δεκάδες εφαρμογές που προσφέρουν από μεμονωμένα μέχρι και ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής.

Γιατί άραγε έχουν τόση ζήτηση, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και να πληθύνονται με τόση ταχύτητα;

Η απάντηση είναι απλή!

Το γυμναστήριο έρχεται στο σπίτι

Πόσες φορές είπατε στον εαυτό σας από το πρωί που ξυπνήσατε ότι θα βάλετε την καθημερινότητα σε μια τάξη; Ότι θα πηγαίνετε κάθε μέρα γυμναστήριο και θα τα προλαβαίνετε όλα;

Πόσες φορές πήγε καλά αυτό το σχέδιο; Αφήστε μας να μαντέψουμε. Πήγατε στη δουλειά γυρίσατε λιώμα στο σπίτι, είπατε ότι θα αράξετε για λίγο στον καναπέ χαζεύοντας με το NetBet live casino και καταλήξατε για μια ακόμα φορά να λιώνετε στο Netflix με πατατάκια και σοκολάτες.

Με αυτές τις εφαρμογές δεν θα χρειάζεται καν να μετακινηθείτε και να χάσετε την άνεση του σπιτιού σας, αφού μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής για όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Τα μόνα εφόδια που χρειάζεστε είναι λίγα βάρη ένα yoga mat και … σπαρτιάτικη πειθαρχία!

Με τα προγράμματα γυμναστικής που περιλαμβάνουν αυτές οι εφαρμογές μπορείτε να επικεντρωθείτε σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα μυών ή και να γυμνάστε όλο σας το σώμα με τη βοήθεια instructor που θα βλέπετε σε κάποιο βοηθητικό video έτσι ώστε να κρατάτε τον σωστό ρυθμό και να παίρνετε τις απαραίτητες αναπνοές.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές διαθέτουν την επιλογή με βάση τα κιλά σας και το ύψος σας να δημιουργούν εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας.

Ένας προσωπικός διαιτολόγος στο κινητό σας

Ένας ακόμη λόγος που οι εφαρμογές fitness είναι τόσο αγαπητές σε όλους είναι ότι εκτός από τα προγράμματα γυμναστικής, προσφέρουν και προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα σε εσάς και τα γούστα σας.

Θα μπορείτε να έχετε στο κινητό σας όλο το πρόγραμμα διατροφής σας όπως και πολλές υγιεινές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε.

Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να σας ειδοποιούν για το πότε ήρθε η ώρα να πάρετε το γεύμα σας αλλά και για να πίνετε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το το fmh.gr.

Επιπλέον θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να υπολογίζετε τη θερμιδική αξία των γευμάτων σας έτσι ώστε να είστε πάντα απόλυτα σίγουροι ότι δεν ξεφεύγετε από τον καθημερινό στόχο.

Το καλύτερο όμως που έχουν να προσφέρουν οι εφαρμογές fitness είναι το κίνητρο και η επιβράβευση που θα σας κάνουν να θέλετε να συνεχίσετε ακόμα πιο δυναμικά, καθώς μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδό σας  όποτε εσείς θέλετε.

Αν τα πάτε καλά η εφαρμογή θα σας ανταμείψει με ένα cheat γεύμα για να το ρίξετε λιγάκι έξω. Αν από την άλλη δεν ακολουθείτε και τόσο πιστά τη διατροφή, μην νομίζετε ότι μπορείτε να τις το κρύψετε!

Κλείνοντας

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μπορεί να βρει το μυαλό μας για να μας αποτρέψει από το να κάνουμε δίαιτα ή να πάμε γυμναστήριο.

Δουλειά, κούραση, υποχρεώσεις… πού να μείνει χρόνος και για γυμναστική;

Ε λοιπόν με τις εφαρμογές fitness αυτές οι δικαιολογίες θα γίνουν παρελθόν.

Το σπίτι σας θα μπορέσει άνετα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σας, και με τις κατάλληλες ασκήσεις δεν θα έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τις ασκήσεις που θα κάνατε στο γυμναστήριο.

Παράλληλα με τη γυμναστική, η καθοδήγηση που θα έχετε και στην διατροφή σας, θα σας βοηθήσει να βάλετε μια τάξη στην καθημερινότητά σας, να γίνετε πιο αποδοτικοί και πάνω από όλα να φροντίσετε τον εαυτό σας τόσο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ