Αιωρούμενα πολυτελή δωμάτια πάνω από γκρεμό, φαράγγι - κόβουν την ανάσα - Πρωτοπόροι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το πιο ριψοκίνδυνο ξενοδοχείο (φωτό)

Τα δωμάτια ανταμείβουν με θέα που κόβει την ανάσα μιας και κρέμονται στο χείλος του γκρεμού... 

Το Floating Retreat του Ardh Architects είναι μια συναρπαστική απόδραση στα βουνά της Sharjah που συνδυάζει την υπαίθρια περιπέτεια με την άνεση και την πολυτέλεια του σύγχρονου καταλύματος.

Όπως θα δείτε τα αιωρούμενα δωμάτια θα βρίσκονται πάνω ακριβώς από γκρεμούς, φαράγγια, ακόμα και λίμνες. Το όραμα των αρχιτεκτόνων δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, αφού βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, τα σχέδια όμως που έχουν δημιουργηθεί, είναι μοναδικά. 

 

ardh architects suspends camping pods amid sharjah's mountains for an adventurous retreat

| all images courtesy the author/designboom

Το έργο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Shurooq, την Αρχή Επενδύσεων και Ανάπτυξης της Sharjah, επιδιώκει να αναζωογονήσει τον τοπικό τουρισμό και να αυξήσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, παρέχοντας στους ανθρώπους ένα χώρο για να συνδεθούν με τη φυσική ομορφιά της περιοχής, μαθαίνοντας παράλληλα για τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά της.

ardh architects suspends camping pods amid sharjah's mountains for an adventurous retreat

Ardh 

ardh architects suspends camping pods amid sharjah's mountains for an adventurous retreat

Μέσα στις κρεμαστές κάψουλες, η Ardh Architects με έδρα το Ντουμπάι δημιουργεί μια γαλήνια και ήρεμη ατμόσφαιρα για να αποσυνδεθούν οι επισκέπτες από τη φασαρία της καθημερινής ζωής, αναφέρει το designboom

Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες ανέσεις για ένα απομακρυσμένο καταφύγιο, με μια άνετη και πολυτελή εμπειρία, ενώ παράλληλα προσφέρει τον ενθουσιασμό του κάμπινγκ στη φύση.

 

floating retreat sharjah united arab emirates 2

project info:

name: Floating Retreat

location: Sharjah, UAE

architecture: Ardh Architects / Omran Alowais 

3D design: Arqui9

development authority: Shurooq

Εκτός από τη μοναδική εμπειρία διαμονής, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε διάφορες τοπικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Λειτουργώντας ως κόμβος για τις περιπετειώδεις ψυχές, το Floating Retreat προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά των βουνών της Sharjah, συμμετέχοντας σε ορειβασία, πεζοπορία στο wadi ή ποδηλασία κατά μήκος της ειδικής πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ