Story of the day: Άνδρας έτρεξε 365 μαραθωνίους σε 365 ημέρες - Συγκέντρωσε 1 εκατ. λίρες για τη μάχη κατά του καρκίνου (φωτό)

Ο πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος ζει στο Κλίτορ Μορ στη βορειοδυτική Αγγλία, θα παραδώσει το ποσό που συγκέντρωσε στον σύλλογο Macmillan Cancer Support.

Ένας άνδρας που ορκίστηκε να ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο κάθε μέρα του 2022 πέτυχε τον στόχο του, ύψους 1 εκατομμυρίου λιρών, αφού ολοκλήρωσε την τελευταία του διαδρομή.

Ο Gary McKee, από το Cleator Moor, στην Cumbria, ξεκίνησε την πρόκλησή του την 1η Ιανουαρίου, με τις δωρεές να μοιράζονται μεταξύ της Macmillan Cancer Support και του West Cumbria Hospice at Home.

Ο πατέρας τριών παιδιών έτρεχε συχνά τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων (26,2 μιλίων) πριν ξεκινήσει τη δουλειά του στον πυρηνικό σταθμό Sellafield.

 

Καθώς περνούσε τη γραμμή του τερματισμού, ευχαρίστησε για τη "φανταστική" υποδοχή.

Τις τελευταίες ώρες του 2022, ο Βρετανός πέτυχε τον τρελό στόχο που είχε θέσει για τη χρονιά: να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο λίρες για τη μάχη κατά του καρκίνου τρέχοντας 365 μαραθωνίους σε 365 ημέρες!

 

 

Υπό τις επευφημίες πλήθους, ξεκίνησε την τελευταία του πρόκληση στις 08:30 ώρα Ελλάδας και τερμάτισε περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μπροστά σε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.

 

 

''Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι. Έβρεχε, αλλά όλοι χειροκροτούσαν και φώναζαν'', είπε. "Ήταν φανταστικό να τους βλέπω όλους εκεί. Είναι κάτι που θα θυμάμαι πάντα". 

Στη γραμμή εκκίνησης νωρίτερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε στο BBC Breakfast ότι είχε λάβει "εκπληκτική" υποστήριξη, αλλά ήταν "λίγο νευρικός" ενόψει της τελικής δοκιμασίας.

"Δεν φταίει η απόσταση, αλλά το γεγονός ότι είναι ο τελευταίος μαραθώνιος. Θα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Ο καρκίνος επηρεάζει τους πάντες, οπότε δεν είναι μόνο κάτι που αφορά τη Δυτική Κάμπρια, είναι κάτι εθνικό.

 

"Ελπίζω απλώς ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει και θα συγκεντρώσουμε αυτό το εκατομμύριο λίρες. Αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα είναι επειδή δεν έχω τρέξει 365 μαραθώνιους.

Ο πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος ζει στο Κλίτορ Μορ στη βορειοδυτική Αγγλία, θα παραδώσει το ποσό που συγκέντρωσε στον σύλλογο Macmillan Cancer Support. «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά η βοήθεια προς τους ανθρώπους», έσπευσε να τονίσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ