Πελέ: Δείτε live το λαϊκό προσκύνημα – Πλήθος κόσμου συρρέει έξω από το γήπεδο της Σάντος για το τελευταίο αντίο

Η σορός του θρύλου του ποδοσφαίρου θα παραμείνει στο γήπεδο έως και αύριο και μετά θα πάει στο νεκροταφείο για την κηδεία που θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο

Η Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Πελέ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου.

Oι συμπατριώτες του, πλέον, ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά», η κηδεία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (3/1).

ΑΠΕ/EFE

Ήδη έχει ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος που θα διαρκέσει 24 ώρες, με τη σορό του να μεταφέρεται στο ιστορικό «Urbano Caldeira Stadium» όπου και τοποθετήθηκε σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου.

 

Στην κηδεία και ο Ιφναντίνο

Στο γήπεδο της Σάντος για να αποχαιρετήσει τον Πελέ βρέθηκε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ιφναντίνο. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA συλλυπήθηκε τη σύζυγο του Πελέ, Μάρσια Αόκι αλλά και με τον γιο του, Εντίνιο. Θα παραμείνει στο Σάο Πάολο και για την κηδεία του Πελέ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές από κόσμο και η προσέλευση αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες για τον φόρο τιμής στον «θεό του ποδοσφαίρου».

ΑΠΕ/EFE

Όταν ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα, η σορός του πρόκειται να οδηγηθεί στο κοιμητήριο «Memorial Necrópole Ecumenica» του Σάο Πάολο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκρική πομπή να περάσει από το μέρος που ζει η 100χρονη μητέρα του, Ντόνα Σελέστε, η οποία πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Πελέ: Η μητέρα του, Σελέστε, δεν γνωρίζει ακόμα πως ο γιός της έχει πεθάνει – Είναι 100 χρονών, κλινήρης με άνοια

Το γήπεδο της Σάντος όπου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πελέ βρέθηκε τη Δευτέρα ο Μελβούτ ΤσαβούσογλουΟ υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας που είναι στην Βραζιλία για την τελετή ορκωμοσίας του Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ταξίδεψε στο Σάο Πάολο για να πει το δικό του "αντίο" στον Πελέ.


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ