Πρίγκιπας Χάρι: «Θέλω πίσω τον πατέρα & τον αδερφό μου» - Οι νέες του συνεντεύξεις - τρέμει τις αποκαλύψεις η βασιλική οικογένεια (βίντεο)

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου

Δύο νέες συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι, με  αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Spare», στις 10 Ιανουαρίου.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου μίλησε στον δημοσιογράφο 'Αντερσον Κούπερ και στην εκπομπή του CBS «60 Minutes». Σημειώνεται ότι η συνέντευξη θα προβληθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Δούκας του Σάσσεξ είπε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει τις ανησυχίες και τις συνομιλίες που είχε με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ωστόσο αναγκάστηκε να το κάνει λόγω του «πολέμου» των ταμπλόιντ εναντίον εκείνου και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ.

«Κάθε φορά που προσπάθησα να το κάνω ιδιωτικά, υπήρξαν διαρροές και "φύτευαν" ιστορίες εναντίον εμένα και της συζύγου. Ξέρεις το μότο της οικογένειας είναι "ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς" αλλά είναι απλώς ένα μότο» λέει μεταξύ άλλων ο Χάρι στο τρέιλερ που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

«Υπάρχουν πολλά παράπονα και πολλές εξηγήσεις... που γίνονται μέσω διαρροών» σχολιάζει ο Κούπερ με τον Χάρι να εξηγεί ότι: «θα "ταΐσουν" ή θα συνομιλήσουν έναν ανταποκριτή. Και αυτός ο ανταποκριτής θα λάβει κυριολεκτικά πληροφορίες με το κουτάλι και θα γράψει την ιστορία. Και στο κάτω μέρος της θα πουν ότι έχουν απευθυνθεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για σχολιασμό.

Αλλά στην ουσία όλη η ιστορία είναι τα σχόλια του Μπάκιγχαμ. Οπότε όταν σου λένε επί έξι χρόνια ότι " δεν μπορούμε να βγάλουμε δήλωση για να σε προστατέψουμε", αλλά το κάνεις για άλλα μέλη της οικογένειας...  υπάρχει ένα σημείο που η σιωπή είναι προδοσία».

Υπενθυμίζεται ότι στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan» ο Χάρι είχε πει μεταξύ άλλων ότι «με χαρά είπαν ψέματα για να προστατέψουν τον αδερφό μου, αλλά δεν ήταν διατεθημένοι να κάνουν κάτι τέτοιο για να προστατέψουν εμάς (σ.σ. εκείνον και την γυναίκα του)». Η Μέγκαν Μαρκλ από πλευράς της είπε σε ένα από τα επεισόδια ότι «με τάισαν στους λύκους». 

Τώρα η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας φοβάται τις νέες «βόμβες» που θα ρίξει ο Χάρι στο βιβλίο του. Ο πρίγκιπας μάλιστα εκτός από το CBS παραχώρησε συνέντευξη και στον Tom Bradby του ITV, λέγοντας ότι θέλει «πίσω τον πατέρα του και τον αδερφό του».

Στο τρειλερ, αν και δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον αναφέρεται ο 38χρονος royal λέει ότι «δεν έχουν δείξει καμία απολύτως διάθεση για συμφιλίωση». Ακόμα σχολιάζει ότι θέλει «οικογένεια και όχι ίδρυμα» και πως «νιώθουν  ότι είναι καλύτερο να μας κρατήσουν με κάποιο τρόπο ως κακούς».

Την ίδια ώρα πηγές λένε, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι ο Χάρι δεν έχει όντως πρόθεση να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του και ότι τα κάνει όλα για να προωθήσει το νέο του βιβλίο. Παράλληλα το βρετανικό μέσο αναφέρει ότι η σχέση του με τον αδερφό του Ούλιαμ «κρέμεται από μια κλωστή».

Μια άλλη πηγή είπε  στους Sunday Times ότι: «Γενικά, νομίζω ότι το βιβλίο θα είναι χειρότερο απ’ ό,τι περιμένει η βασιλική οικογένεια. Όλα αποκαλύπτονται. Υπάρχουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες και μια περιγραφή του… αγώνα μεταξύ των αδελφών. Προσωπικά δεν μπορώ να δω πως θα μπορέσουν ο Χάρι και ο Ουίλιαμ να συμφιλιωθούν μετά από αυτό».

 

Το «Spare» έχει χαρακτηριστεί ότι είναι γραμμένο με «ακατέργαστη, βαθιά ειλικρίνεια», και μεταφέρει τους αναγνώστες σε μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του 20ου αιώνα: δύο νεαρά αγόρια, δύο πρίγκιπες, που περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη.  

Το 416 σελίδων, βιβλίο του Χάρι γράφτηκε από τον βραβευμένο με Pulitzer δημοσιογράφο JR Moehringer και θα μεταφραστεί σε 16 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ