Βασίλισσα Μαργαρίτα: Απούσα από το πρωτοχρονιάτικο δείπνο η πριγκίπισσα Μαρί - Αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των παιδιών της (φωτό & βίντεο)

Σην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οκογένειας ήδη έχουν γίνει οι σχετικές αλλαγές

Τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ της Δανίας δεν κατέχουν πλέον τους τίτλους του «πρίγκιπα» και της «πριγκίπισσας».

Υπενθυμίζεται ότι η 82χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα αφαιρέσε τους πριγκιπικούς τίτλους, από τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της. Στη συνέχεια η ίδια ζήτησε συγγνώμη από τα εγγόνια της χωρίς, ωστόσο, να άρει την απόφασή της.

Έτσι από την 1η Ιανουρίου o 23χρονος Νικολάι, ο 20χρονος Φέλιξ, ο 13χρονος Χένρικ και η 10χρονη Αθηνά έχουν πλέον μόνο τους τίτλους του «κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ» από το όνομα του, γαλλικής καταγωγής, παππού τους. 

RITZAU SCANPIX/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οκογένειας ήδη έχουν γίνει οι σχετικές αλλαγές. 

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα αδέρφια διατηρούν τις θέσεις τους με τη σειρά της διαδοχής (αυτή τη στιγμή βρίσκονται από την έβδομη, έως την δέκατη θέση, πίσω από τον πατέρα τους). '

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Ιωακείμ έχει αποκτήσει τους δύο μεγάλους τους γιους με την πρώτη σύζυγό του Αλεξάνδρα του Φρέντερικσμποργκ και τα δύο μικρότερα παιδιά του με την τωρινή του σύζυγο, πριγκίπισσα Μαρί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Η απόφαση δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Φρειδερίκου: πρίγκιπα Κρίστιαν, 17 ετών, πριγκίπισσα Ισαβέλλα, 15 και τα 11χρονα δίδυμα πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοζεφίνα, τα οποία και είναι επόμενα στη σειρά διαδοχής μετά τον μπαμπά τους, ο οποίος αναμένεται μια μέρα να διαδεχθεί την μητέρα του βασίλισσα Μαργαρίτα.

Το πρωτοχρονιάτικο δείπνο στο παλάτι - απούσα η πριγκίπισσα Μαρί

Η βασίλισσα Μαργαρίτα υποδέχτηκε το 2023 παραθέτοντας το παραδοσιακό μεγαλειώδες πρωτοχρονιάτικο δείπνο της στο παλάτι του Christian VII στην Κοπεγχάγη. 

Η 82χρονη μονάρχης υποδέχτηκε μέλη της κυβέρνησης, τον πρόεδρο του Folketing (το κοινοβούλιο της Δανίας), αξιωματούχους και υπαλλήλους του Βασιλικού Οίκου.

Η ίδια φορούσε την γαλάζια, βελούδινη τουαλέτα με την οποία την είχαμε δει και στην δεξίωση για τον εορτασμό των 50 της χρόνων στον θρόνο.

Στο πλευρό της ήταν ο πρίγκιπας Φρειδερίκος με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, καθώς και η αδερφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Υπενθυμίζεται ότι η μικρότερη αδερφή τους είναι η τέως βασίλισσα της Ελλάδας Άννα Μαρία.

 Keld Navntoft, Kongehuset samt Ritzau Scanpix ©️/Instagram:@detdanskekongehus

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες η 50χρονη γυναίκα του διαδόχου φορούσε μια αστραφτερή τουαλέτα σε γαλάζια απόχρωση και μια εντυπωσιακή τιάρα. 

Το παρών στην δεξίωση έδωσε και ο μικρότερος γιος της πρίγκιπας Ιωακείμ, ο οποίος ωστόσο έφτασε στο παλάτι χωρίς την σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρί. 

 Keld Navntoft, Kongehuset samt Ritzau Scanpix ©️/Instagram:@detdanskekongehus

Όπως αναφέρει το parismatch.com ο δανέζικος τύπος γράφει ότι η 46χρονη δεν κατάφερε να πάει το δείπνο καθώς έπρεπε να μείνει μαζί με τον 13χρονο γιο τους ο οποίος ήταν άρρωστος.

Ωστόσο ορισμένοι δεν παρέλειψαν να συνδέσουν την απουσία της με την αφαίρεση των τίτλων των παιδιών της, από την 1η Ιανουαρίου του 2023. 

Η ίδια σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα BT - όταν έγινε γνωστή η απόφαση της βασίλισσας - είχε αναφέρει ότι η κόρη τους έχει δεχθεί bullying στο σχολείο. «Έρχονται και λένε στην Αθηνά: "Είσαι εσύ που δεν είσαι πια πριγκίπισσα;"» είχε πει, προσθέτοντας ακόμα ότι τα παιδιά της έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Επιστρέφοντας στις δεξιώσεις της Μαργαρίτας, η μονάρχης και το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχτηκαν χθες στο παλάτι το διπλωματικό σώμα της Δανίας, δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλικούς Φρουρούς και άλλους Αξιωματούχους, για να τους ευχηθούν για τη νέα χρονιά.

Η βασίλισσα ήταν ντυμένη με μια βελούδινη μπορντό τουαλέτα, ενώ η νύφη της φορούσε μια γκρι με κεντήματα στην φούστα. Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος από πλευράς του ήταν ντυμένος με την στρατιωτική του στολή, όπως και στο επίσημο δείπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ