Topwoman η Ελευθερία Παλκοπούλου: Από τις Ράχες Στυλίδας, επικεφαλής Γενετικών ερευνών στο Χάρβαρντ (φωτό)

Η ελληνίδα γενετίστρια Ελευθερία Παλκοπούλου που... "ξαναγράφει" το γενεαλογικό δέντρο του ελέφαντα! 

Η Ελευθερία Παλκοπούλου, είναι η topwoman του 2023, αφού έγινε επικεφαλής γενετικών ερευνών στο Harvard University. 

Να σημειώσουμε πως  39χρονη παλαιογενετίστρια, από τις Ράχες Φθιώτιδας, είναι επικεφαλής διεθνούς ερευνητικής ομάδας από διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Ρωσία, Καναδά, Σουηδία), που «διάβασε» το πλήρες γονιδίωμα του τριχωτού μαμούθ.

 

 

Η Ελευθερία Παλκοπούλου γεννήθηκε το 1984 και αποφοίτησε το 2006 από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

palaeogenetics

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, ενώ πήρε το διδακτορικό της στη Συστηματική Ζωολογία από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Η έρευνά της διεξήχθη στο Σουηδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με έμφαση στην παλαιογενετική, δηλαδή στην αξιοποίηση των εργαλείων της γενετικής για την καλύτερη μελέτη των ευρημάτων της παλαιοντολογίας, ιδίως όσον αφορά τα μαμούθ. 

Από πέρυσι τον Μάιο, μετακινήθηκε στις ΗΠΑ ως μεταδιδακτορική συνεργάτης στο εργαστήριο του πρωτοπόρου γενετιστή David Reich, στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η Δρ Παλκοπούλου όπως αναφέρει το greekreporter, σε συνέντευξη που έδωσε , τόνισε το πόσο της λείπει η οικογένειά της και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. "Αλλά χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να ζω σε άλλες χώρες και μου αρέσει πραγματικά το είδος της έρευνας που κάνω", κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ