Αυτό ήταν το πρώτο διαζύγιο στην ιστορία της ανθρωπότητας - Η απιστία υπήρξε ο βασικός λόγος που λύθηκε ο γάμος

Το 1643, το πρώτο δικαστήριο στην Αμερική! 

Η Ιστορία του διαζυγίου καταγράφεται για πρώτη φορά το 1760 προ Χριστού επί βασιλείας Χαμουραμπί της Βαβυλώνας.

Τότε λοιπόν, ακούστηκε ένας άντρας να πει δεν θέλω άλλο τη γυναίκα μου, να επιστρέψει την προίκα και ήταν πάλι ελεύθερος.

Αντίθετα πάλι για τη γυναίκα, χρειαζόταν μεγαλύτερος κόπος προκειμένου να χωρίσει από το σύζυγό της και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν έπαιρνε πίσω χρήματα.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με γκρο πλαν, διαζύγιο, δικηγόρος Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/Karolina Grabowska

Τελικά, πέρασαν πολλές εκατονταετίες, εωσότου το 1643, ο δικαστής αναγκάζεται να αποφασίσει το πρώτο διαζύγιο στην ιστορία της Αμερικής. 

Γιατί στην Ευρώπη άρχισε να εκδίδεται πολύ αργότερα, με την ακραία περίπτωση της Ιταλίας να το καταστήσει νόμιμο μόλις το 1981.

Το δικαστήριο της Μασαχουσέτης λοιπόν, βγάζει το πρώτο διαζύγιο υπέρ της Αν Κλαρκ, επειδή ο σύζυγός της Ντένις, την απατούσε και είχε εγκαταλείψει τη συζυγική εστία.

Ο Ντένις είχε δύο παιδιά με τη γυναίκα του που ζητούσε διαζύγιο και δύο παιδιά με μια άλλη γυναίκα. Όταν βρέθηκαν και οι δύο ενώπιον του δικαστή, εκείνος ρώτησε θέλεις να συνεχίσεις να είσαι στο ίδιο σπίτι με την Άν;

Εκείνος απάντησε όχι γιατί θέλω να παραμείνω στο σπίτι με την δεύτερη γυναίκα που αγάπησα, οπότε ο δικαστής δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κηρύξει την λύση του γάμου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ