Οι ταινίες της εβδομάδας: Τομ Χανκς, Τζέισον Στέιθαμ, Μπρένταν Φρέιζερ και... χαρτομάντιλα - Όσα θα δούμε στο σινεμά

Έξι νέες ταινίες και μία επανέκδοση, κάνουν ποδαρικό στο 2023, το οποίο όλοι ελπίζουν να είναι πιο τυχερό από τον περασμένο απογοητευτικό χρόνο... 

 Το κοινό αναμένεται να τραβήξουν η κομεντί «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο», με τον Τομ Χανκς, η δυναμική περιπέτεια «Operation Fortune:

Η Μεγάλη Απάτη» του Γκάι Ρίτσι με τον Τζέισον Στέιθαμ, το συγκινητικό δράμα «Η Φάλαινα», με την σπαραξικάρδια ερμηνεία του Μπρένταν Φρέιζερ, να τον στέλνει στον προθάλαμο των Όσκαρ, αλλά και η ταινία τρόμου «M3GAN». Επίσης, προβάλλονται το αξιοπρόσεκτο ρωσικό θρίλερ «Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε», το παιδικό animation «Μάρμαντιουκ» και σε επανέκδοση το ντεμπούτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση».

Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο (A Man called Otto). Κομεντί, αμερικανικής παραγωγής τού 2022, σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ, με τους Τομ Χανκς, Μαριάννα Τρεβίνιο, Ρέιτσελ Κέλερ, Κάμερον Μπράιτον κ.ά.

Από τις ευπρόσωπες καλοδουλεμένες αμερικάνικες ταινίες, που προσπαθούν να κρύψουν τη βαθύτατη κρίση που περνά το Χόλιγουντ, κυρίως σε έλλειψη σεναρίων και έμπνευσης, καθώς για ακόμη μια φορά, κάτι που καταντά κουραστικό, πρόκειται για ένα ριμέικ, μιας ευρωπαϊκής παραγωγής και μάλιστα πρόσφατης.

Ο Τομ Χανκς, που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στον οποίο κρέμεται πάνω του όλη η ταινία, βρίσκεται πίσω και από την παραγωγή, μαζί με τη σύζυγό του, πήρε τη σουηδική επιτυχία του 2015 «Ο Κύριος Όβε» του Χάνες Χολμς (υποψήφια και για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας), τη μετέφεραν στο Πίτσμπουργκ, την έβαλαν σε ένα ωραίο πακέτο και την πλάσαραν στην «αγορά». Ανέθεσαν τη σκηνοθεσία και στον έμπειρο Μαρκ Φόρστερ («Quantum of Solace», «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ») επέλεξαν και ένα ικανό καστ και έτοιμη η συνταγή.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του Όττο, ενός γκρινιάρη ηλικιωμένου, δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όττο συναντά το ταίρι του στην έξυπνη και έγκυο Μαρισόλ κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του.

Η Φάλαινα (The Whale). Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής τού 2022, σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι, με τους Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου, Σέιντι Σινκ, Σαμάνθα Μόρτον κ.ά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.. Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί.

M3GAN. Ταινία τρόμου, αμερικανικής παραγωγής τού 2022, σε σκηνοθεσία Τζέραρντ Τζόνστοουν, Άλισον Γουίλιαμς, Μπράιαν Τζόρνταν Άλβαρεζ, Βάιολετ ΜακΓκρό, Άμι Ντόναλντ, Τζένα Ντέιβις κ.ά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Η M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει, καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται.

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη (Operation Fortune: Ruse de Guerre). Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής τού 2023, σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι, με τους Τζέισον Στέιθαμ, Όμπρεϊ Πλάζα, Τζος Χάρτνετ, Χιου Γκραντ, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν κ.ά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτουν πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς. Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες, ο Φόρτουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φραντσέσκο για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε (Captain Volkonogov Escaped). Δραματικό θρίλερ, ρωσικής και γαλλικής παραγωγής τού 2022, σε σκηνοθεσία Αλεξέι Τσουπόφ και Νατάσα Μερκούλοβα, με τους Γιούρι Μπορίσοφ, Τιμοφέι Τρίμπουνστεφ, Αλεξάντρ Γιατσένκο κ.ά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο Καπετάν Φίοντορ Βολκονόγκοφ, ένα σεβάσμιο και πειθήνιο όργανο του νόμου της Σοβιετικής Ένωσης, γίνεται μάρτυρας κάποιων ύποπτων ανακρίσεων από τις οποίες περνούν οι συνάδελφοί του. Καθώς νιώθει πως η σειρά του πλησιάζει, δραπετεύει και σύντομα τρέπεται σε φυγή, κυνηγημένος από τους πρώην συναδέλφους του. Ευάλωτος και απελπισμένος, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και ότι η εξιλέωση είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει την αιώνια Κόλαση. Όμως ο χρόνος του τελειώνει και ο κλοιός τού ανθρωποκυνηγητού κλείνει ασφυκτικά.

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Μάρμαντιουκ (Marmaduke). Χαριτωμένη κωμική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής τού 2022, σε σκηνοθεσία Μαρκ Ντιπέ, που θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι. Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του διάσημου μολοσσού, οι τρελές περιπέτειες επιστρέφουν για τον απείθαρχο, γκαφατζή και αξιαγάπητο σκύλο, όταν ένας θρυλικός εκπαιδευτής σκύλων πιστεύει ότι μπορεί να τον μεταμορφώσει και να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των Γιώργου Σκουφή, Άννα Σταματίου, Τάκη Σακελλαρίου, Αφροδίτη Αντονάκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο κ.ά.

Αναπαράσταση. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1970), σε επανέκδοση. Ένα δράμα που θα ξαφνιάσει το κοινό της εποχής, καθώς εν μέσω χούντας, θα αλλάξει τα μέχρι τότε κινηματογραφικά δεδομένα και στερεότυπα, διαγράφοντας τα συνηθισμένα ευχάριστα, ανέμελα, ηθογραφικά ή και φωσκολικά δράματα, φέρνοντας στο προσκήνιο τον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, με τα θετικά και αρνητικά του.

Θα μιλήσει για μια Ελλάδα πολύ διαφορετική απ’ αυτή που παρουσιαζόταν κατά κόρον στον ελληνικό κινηματογράφο, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία την Ορέστεια και τοποθετώντας την ιστορία του στην επαρχία, και συγκεκριμένα σε ένα χωριό της Ηπείρου. Εκεί όπου επιστρέφει μετά από χρόνια ένας μετανάστης, ο οποίος θα δολοφονηθεί από τη γυναίκα του και τον εραστή της, το έγκλημα θα αποκαλυφθεί και ο δικαστής θα προσπαθήσει να εξηγήσει επιχειρώντας μια αναπαράσταση. Πρωταγωνιστούν Θάνος Γραμμένος, Τούλα Σταθοπούλου, Γιάννης Τότσικας, ενώ η φωτογραφία είναι του Γιώργου Αρβανίτη, η σκηνογραφία του Μικέ Καραπιπέρη και το μοντάζ του Τάκη Δαυλόπουλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ