Κυνικός ο Πρίγκιπας Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν, τους έβλεπα ως πιόνια σκακιού» – Νέες αποκαλύψεις από το βιβλίο του

«Πυροβολούμε όταν χρειάζεται, αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή» γράφει στο βιβλίο του ο Χάρι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τη στρατιωτική του θητεία στο Αφγανιστάν και έχει αναφέρει πως σκότωσε ανθρώπους, όμως αυτή τη φορά φέρεται να υποστήριξε ότι αφαίρεσε τη ζωή από συνολικά 25 Ταλιμπάν.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 10 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του, όμως στην Ισπανία φαίνεται να κυκλοφορούν ήδη αντίτυπα του, στα οποία αναφέρει πως στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του έμαθε να σκοτώνει τους εχθρούς και ότι αυτό αποτελούσε μέρος της δουλειάς του: «Πυροβολούμε όταν χρειάζεται, αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια (άλλη) ζωή».

Σύμφωνα με την Telegraph, για τη δεύτερη αποστολή του στο Αφγανιστάν αναφέρει ότι μπορούσε να καταγράφει τον αριθμό των θυμάτων χάρη στις κάμερες που διέθετε το ελικόπτερο «Απάτσι».

«Μου φαινόταν ουσιώδες να μην φοβάμαι αυτόν τον αριθμό. Λοιπόν, ο αριθμός για εμένα είναι 25. Δεν είναι ένας αριθμός που με γεμίζει ικανοποίηση, ούτε που με στεναχωρεί», γράφει ο 38χρονος πρίγκιπας. Ο Χάρι θεωρούσε τα θύματα ως «πιόνια σκακιού» που αποσύρονται από την παρτίδα, όπως του είχαν μάθει στην εκπαίδευσή του επειδή είναι αδύνατον να σκοτώσεις έναν στόχο «αν τον θεωρείς άτομο».

«Είχα θέσει ως στόχο, από την πρώτη ημέρα, να μην πέσω ποτέ για ύπνο έχοντας αμφιβολίες για το γεγονός ότι είχα κάνει αυτό που έπρεπε, ότι είχα πυροβολήσει Ταλιμπάν και μόνο Ταλιμπάν, χωρίς αμάχους σε κοντινή απόσταση», διαβεβαιώνει. «Ήθελα να επιστρέψω στη Βρετανία σώος αλλά, ακόμη περισσότερο, ήθελα να επιστρέψω».

Σημειώνεται, ότι ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ΄ υπηρέτησε για 10 χρόνια στον βρετανικό στρατό και συμμετείχε σε δύο αποστολές στο Αφγανιστάν, αρχικά το 2007-2008 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ