Σε κώμα η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης εδώ και 3 εβδομάδες - με καρδιολογική κατάρρευση λόγω λοίμωξης από μυκόπλασμα

Eίναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Maha Vajiralongkorn και πιθανή διάδοχος του θρόνου....

Η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Bajrakitiyabha παραμένει αναίσθητη περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά την κατάρρευσή της λόγω καρδιακού προβλήματος, ανέφερε ανακοίνωση του παλατιού σε μια ενημέρωση σχετικά με την υγεία της 44χρονης διαδόχου του θρόνου.

Η κόρη του βασιλιά της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn έχασε τις αισθήσεις της στις 15 Δεκεμβρίου λόγω σοβαρής καρδιακής αρρυθμίας που προήλθε από φλεγμονή μετά από μόλυνση από μυκόπλασμα.

Η "γενική κατάσταση της πριγκίπισσας είναι ότι παραμένει αναίσθητη", ανέφερε το παλάτι.

 

 

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Μπανγκόκ, αφού η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε σε ένα ορισμένο επίπεδο, ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 

 

Η πριγκίπισσα είναι ένα από τα τρία παιδιά του βασιλιά Vajiralongkorn που έχουν επίσημους τίτλους, γεγονός που την καθιστά επιλέξιμη για το θρόνο σύμφωνα με τον νόμο του 1924 για τη διαδοχή του παλατιού και το σύνταγμα της χώρας, αναφέρει το reuters

Η πριγκίπισσα, η οποία έχει συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και έχει διατελέσει πρεσβευτής της Ταϊλάνδης στην Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία, συμμετείχε σε ένα πρωτάθλημα σκύλων που διοργάνωσε ο στρατός όταν έχασε τις αισθήσεις της.

 

 

 

 

 

 

Η πριγκίπισσα Bajarakitiyabha, δικηγόρος με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από το Πανεπιστήμιο Cornell, έχει υπηρετήσει ως πρέσβειρα της Ταϊλάνδης στην Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, τη Βασιλική Διοίκηση Ασφαλείας και ως πρέσβειρα της Ταϊλάνδης στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1978 και μητέρα της είναι η πρώτη σύζυγος του βασιλιά, η πριγκίπισσα Soamsawali.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ