Noma - Κοπεγχάγη: Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου κλείνει τις πόρτες του για πάντα! - Το επόμενο βήμα για τον σεφ με τα 3 αστέρια (φωτό & βίντεο)

Βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πέντε φορές

Το Noma, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο, πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του, το επόμενο έτος.

Από τότε που άνοιξε πριν από δύο δεκαετίες, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης - στο οποίο πιστώνεται η εφεύρεση της Νέας Σκανδιναβικής Κουζίνας - βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου πέντε φορές. Πιο πρόσφατα ήταν το 2021.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

Όμως μετά από χρόνια που σέρβιρε gourmet πιάτα βασισμένα σε τοπικά κτηνοτροφικά προϊόντα - από κρέμα ταράνδου με γύρη μέλισσας, μέχρι παγωτό κυδώνι και ζυμωμένο ρύζι με καραμέλα στρειδιών - ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ René Redzepi θα ανοίξει ένα ένα κεφάλαιο για το ρεστοράν που κλείνει στα τέλη του 2024.

Σύμφωνα με το CNN του χρόνου αναμένεται να ¨«ξαναγεννηθεί» ως ένα «γιγαντιαίο εργαστήριο» με το όνομα Noma 3.0.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου αναφέρεται σχετικά ότι: «θα είναι μια πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα, αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων, που θα μοιραστεί τους καρπούς των προσπαθειών μας, ευρύτερα από ποτέ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν διαρκή οργανισμό αφιερωμένο στην πρωτοποριακή δουλειά στο φαγητό, αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε τα θεμέλια για μια ομάδα εστιατορίου - ένα μέρος όπου μπορείς να μάθεις, να ρισκάρεις και να αναπτυχθείς».

 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το πρώην εστιατόριο θα εξακολουθεί να υποδέχεται τους πελάτες του περιστασιακά.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)

Το Noma 3.0 βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού τα τελευταία δύο χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία πολλά καταστήματα και εργαζόμενοι του κλάδου έχουν πληγεί. 

«Αν η πανδημία μας έχει διδάξει κάτι, είναι πόσο εύθραυστα μπορεί να είναι τα όνειρά μας, πόσο απίστευτα εξαντλητική και δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η βιομηχανία», είπε ο  Redzepi μετά την παραλαβή του βραβείου του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο το 2021.

Ο ίδιος είχε πρσθέσει ότι η ομάδα είχε «περάσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με το να ονειρεύετα κάτι. Τώρα θα πάμε να το φτιάξουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ