Qatargate: Καταθέτει στις βελγικές αρχές ο πατέρας της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το Ansa – Ήταν αυτός που μετέφερε τη βαλίτσα με τα λεφτά

Ο Αλέξανδρος Καϊλής βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο Βέλγιο, δεν είχε συλληφθεί, ούτε του είχε επιβληθεί κάποιος περιοριστικός όρος

Στις βελγικές αρχές καταθέτει για το Qatargate ο πατέρας της Εύας Καϊλή, στον οποίο η ίδια με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι «εμπιστεύτηκαν τη σχεδόν δύο ετών κόρη της» μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο πληροφορία από τις βελγικές αρχές ασφαλείας.

Κατάθεση δίνει και η σύντροφος του Αλέξανδρου Καϊλή.

Ο Αλέξανδρος Καϊλής, πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε εντοπιστεί με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά, καθώς προσπαθούσε να φύγει από το πολυτελές ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές.

Στον πατέρα «εμπιστεύτηκαν την σχεδόν δύο ετών κόρη» της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν επίσης στη φυλακή αφού κατέληξε στο επίκεντρο του σχεδίου διαφθοράς που έπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον δικηγόρο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του είναι πιθανό να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών αρχών και επεσήμανε επίσης ότι η νέα ακροαματική διαδικασία για να αποφασιστεί το καθεστώς της προφυλάκισης της πρέπει να διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ