Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έως 200 οι προσκεκλημένοι στην Μητρόπολη για την κηδεία – Ποιοι αναμένονται, τι λέει η κυβέρνηση, το πρωτόκολλο

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μπορεί η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου να μην γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου με τιμές αρχηγού κράτους αλλά έχει σημάνει συναγερμός καθώς πολλά από τα τελετουργικά όπως η ώρα της εξοδίου ακολουθίας, δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει», ενώ λόγω της άφιξης στην Ελλάδα πολλών υψηλών προσκεκλημένων της οικογένειας θα υπάρξουν μέτρα ασφαλείας όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Αυτό, άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου είπε πως «Ο τέως Βασιλιάς είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και είναι πιθανό να είναι παρόντες στην κηδεία του αρχηγοί ξένων κρατών. Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο και όλα θα γίνουν όπως αρμόζει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του εκλιπόντος η οποία και θα τηρηθεί ήταν να ταφεί δίπλα στους τάφους των γονιών του, Παύλου και Φρειδερίκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσκλήσεις δεν έχουν ακόμα σταλεί, καθώς δεν είναι γνωστή η ώρα τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας αλλά υπολογίζεται ότι θα παρευρεθούν από 150 έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να χωρούν στη Μητρόπολη.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ποιοι θα βρεθούν στην κηδεία

Για το ποια μέλη βασιλικών οίκων θα βρεθούν στη χώρα μας, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την Βασίλισσα Σοφία και αδερφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Ελλάδα, πιθανότατα θα έρθει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, ο πατέρας του και επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι.

Επίσης, πιθανολογείται ότι θα βρεθεί στην Αθήνα ο βαφτισιμιός του τέως και Πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ, ενώ δεν αποκλείεται να αφιχθεί στην πρωτεύουσα και η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πριγκίπισσα Άννα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Αναμένονται επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ δεν αποκλείεται λόγω των δεσμών τους με την οικογένεια του τέως Βασιλιά να βρεθούν στην Μητρόπολη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ