Τατιάνα Μπλάτνικ: Έτσι αποχαιρετά τον πεθερό της - ''Έμαθα από σένα τι σημαίνει "αγάπη για την πατρίδα" & πώς την μετέδωσες στα παιδιά σου''

Το τρυφερό αντίο στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο. 

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε την Τρίτη 10/1  από της ζωή, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Β’ Γκλύξμπουργκ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο τέως βασιλιάς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών.

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία απέκτησαν δυο κόρες και τρεις γιους:

Την Αλεξία (10 Ιουλίου 1965, Κέρκυρα). Παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου του 1999 στο Λονδίνο τον αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κιντάνα με τον οποίον απέκτησαν 4 παιδιά.

Τον Παύλο, πρώην Διάδοχο της Ελλάδος (20 Μαΐου 1967, Τατόι). Νυμφεύθηκε στις 1 Ιουλίου του 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ-Μίλλερ με την οποίαν απέκτησαν 5 παιδιά. 

Τον Νικόλαο (1 Οκτωβρίου 1969, Ρώμη). Νυμφεύθηκε στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Τη Θεοδώρα (9 Ιουνίου 1983, Λονδίνο) και τον Φίλιππο (26 Απριλίου 1986, Λονδίνο). Νυμφεύθηκε την Νίνα Φλορ αρχικά με πολιτικό γάμο στο Σαιν-Μόριτζ της Ελβετίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 και στην συνέχεια με θρησκευτικό γάμο στην Μητρόπολη Αθηνών στις 23 Οκτωβρίου του 2021.

Δείτε επίσης:

Το τρυφερό «αντίο» της Τατιάνας Μπλάτνικ στον πεθερό της

H Τατιάνας Μπλάτνικ σύζυγος του Νικόλαου, μέσα από ένα γλυκό μήνυμα στον λογαριασμό της στο Instagram, θέλησε να πει το δικό της «αντίο» στον πεθερό της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ έγραψε πως είναι «ευλογημένη» που είναι μέλος της «δεμένης οικογένειάς του».

'Ετσι, δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες της, μαζί με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο γράφοντας πολύ τρυφερά λόγια για εκείνον.

Συγκεκριμένα, έγραψε: ''Είναι σχεδόν αδύνατο να δημοσιεύσεις μια φωτογραφία όταν θέλεις να πεις τόσα πολλά και δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψεις πόσο υπέροχος άνθρωπος ήσουν και πόσο ευλογημένη και τιμημένη αισθάνομαι που είμαι μέλος της τόσο δεμένης οικογένειάς σου.

Αλλά υπάρχουν και άλλα – τα τελευταία χρόνια έμαθα πραγματικά τι σημαίνει “αγάπη για την πατρίδα” και παρακολούθησα πώς την μεταβίβασες στα παιδιά σου και μέσω του Νικόλαου σε εμένα. Σας ευχαριστώ. Η κληρονομιά σας, η πίστη σας, το φως σας και η αγάπη σας ζουν μέσα από όλους αυτούς. Ήταν τιμή μου να είμαι η νύφη σας.

 

 

Χρυσός Ολυμπιονίκης για την Ελλάδα σε ηλικία 20 ετών, βασιλιάς, σύζυγος, αδελφός, πατέρας, παππούς, μαύρη ζώνη καράτε, φίλος, πεθερός και τόσα άλλα - ας αναπαυθείς εν ειρήνη Μεγαλειότατε θείε Τίνο - Θα μας λείψεις πολύ και θα σε αγαπάμε για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη''.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ