Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλο το τελετουργικό, οι προσκεκλημένοι & η τηλεοπτική κάλυψη – Τι θα μεταδώσει η ΕΡΤ (φωτό)

Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός στο παρεκκλήσι από τι 6.00 το πρωί της Δευτέρας, η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι 200 προσκεκλημένοι εντός τους Ιερού Ναού και η μεταφορά τους στο Τατόϊ για να πούνε το τελευταίο «αντίο» πριν τον ενταφιασμό

Την Δευτέρα (16/01) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το ενδιαφέρον για την κηδεία του είναι ήδη μεγάλο καθώς θα παρευρεθούν έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να καθίσουν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρα (16/01).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12:00 μ.μ., την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

  • ‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
  • AXION HELLAS
  • ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Διαβάστε ακόμα: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αναβαθμίστηκε η κυβερνητική εκπροσώπηση στην κηδεία – Λαϊκό προσκύνημα για 4 ώρες, ποιοι Βασιλείς έρχονται

Η λίστα με τους προσκεκλημένους έχει «κλείσει» και οι προσκλήσεις έχουν ήδη αρχίσει να στέλνονται στους επίσημους, μέλη άλλων βασιλικών οικογενειών, τους συμμαθητές του τέως σε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με πρώτο τον πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, σε μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και σε στενούς φίλους της οικογένειας.

Διαβάστε ακόμα: Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έως 200 οι προσκεκλημένοι στην Μητρόπολη για την κηδεία – Ποιοι αναμένονται, τι λέει η κυβέρνηση, το πρωτόκολλο

Το πρωί τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος, πήγαν στην Μητρόπολη για να ρυθμίσουν τα διαδικαστικά.

Τι θα φοράει ο Κωνσταντίνος

Λύση έχει βρεθεί και στο τι θα φοράει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Κουστούμι και όχι η στρατιωτική στολή ήταν η επιλογή της οικογένειας, ενώ το φέρετρο θα είναι σκεπασμένο με την Ελληνική Σημαία.

Η τηλεοπτική κάλυψη

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον «αέρα» του «Πρωινού», έχει ήδη προγραμματιστεί ποια πλάνα της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα καταγράψει η δημόσια τηλεόραση και ποια τα ιδιωτικά κανάλια.

Όπως είπε ο παρουσιαστής: «Μέσα στη Μητρόπολη Αθηνών και στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου θα υπάρχει κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ καλύπτει ότι θα γίνει μέσα στη Μητρόπολή και στο παρεκκλήσι. θα δώσει εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια, άρα όλα τα ιδιωτικά κανάλια θα είναι εκτός από τη Μητρόπολη και τον Άγιο Ελευθέριο. Η πομπή, η οποία θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη και θα φτάσει μέχρι το Τατόι θα καλυφθεί μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια. Άρα, η πομπή από τη Μητρόπολη μέχρι την είσοδο του Τατοΐου καλύπτεται από τα ιδιωτικά κανάλια. Στους τάφους στο Τατόι, επειδή θα υπάρχουν βασιλείς και πολλοί επίσημοι, η κάλυψη θα γίνει πάλι από τη δημόσια τηλεόραση και θα δοθεί ελεύθερα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια».

Διαβάστε ακόμα: Στο Τατόι η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Αννα-Μαρία, Νικόλαος, Τατιάνα, Φίλιππος & Σοφία, επιθεωρούν τις εργασίες

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες στο Τατόϊ  (φωτό: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι τάφοι του Παύλου και της Φρειδερίκης

Το σημείο ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ