Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: Το φέρετρο θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Παύλος τον επικήδειο - Έγινε πρόβα της τελετής

Στη τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο το απόγευμα έγινε η πρόβα της κηδείας και το φέρετρο του τέως βασιλιά Κωνσταντίου θα σηκώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Επικήδειο, μεταξύ άλλων, θα εκφωνήσει ο γιός του, Παύλος.

Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Στην Αθήνα αναμένονται ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια. Επίσης στην κηδεία θα παραστούν οι δύο αδελφές του βασιλιά της Ισπανίας, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος.

Η βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, βρίσκεται πολλές ημέρες στην Αθήνα και ήταν στο πλευρό του στις τελευταίες του στιγμές.

Φελίπε και Λετίθια θα έρθουν στην Αθήνα αύριο Κυριακή και θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ θα αναχωρήσουν την Τρίτη.

Ο Χουάν Κάρλος θα έρθει αύριο Κυριακή και θα φύγει επίσης την Τρίτη.

Σε ανώτατο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί το δανέζικο παλάτι, καθώς στην κηδεία θα παραστούν η βασίλισσα Μαργκρέτε, αδελφή της Άννας-Μαρίας, η επίσης αδελφή της πριγκίπισσα Ματθίλδη και ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ.

Δεν θα παραστεί η πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγος του Φρέντερικ, καθώς θα παραμείνει στη χώρα με τον ρόλο του αντιβασιλέα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλό τους.

Όπως αναφέρουν σουηδικά ΜΜΕ, τόσο ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος (πρώτος εξάδελφος της Άννας-Μαρίας) όσο και η βασίλισσα Σίλβια θα παραστούν τη Δευτέρα στην κηδεία.

Από αύριο Κυριακή θα έρθει στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, με τον οποίο ο τέως βασιλιάς διατηρούσε στενούς οικογενειακούς δεσμούς.

Σε ό,τι αφορά την ολλανδική βασιλική οικογένεια, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τον Βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ θα συνοδεύσουν η βασίλισσα Μαξίμα και η μητέρα του, βασιλομήτωρ Βεατρίκη.

Τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν.

Τη βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Αθήνα ο πρίγκιπας Ούλιαμ και η σύζυγος του Κέιτ, είναι ανοιχτό. Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι βαφτιστήρας του εκλιπόντος. Το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες, καθώς είναι πιθανό να θεωρηθεί ιδιωτική επίσκεψη.

Η πολιτική εκπροσώπηση στην Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της, Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Παρόντες θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και δεν αποκλείεται και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του εκλιπόντος.

Επιπλεόν, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πληροφορίες από βουλευτές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να είναι στην κηδεία και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ