Η Μελίνα Μερκούρη σε μια υπέροχη φωτογραφία από τον φακό του Jack Garofalo - τo καλοκαίρι του 1958 στα γυρίσματα της ταινίας "The Law"

Ένα απίθανο κλικ από το παρελθόν....

Μια υπέροχη vintage φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη  δημοσίευσε στην σελίδα του στο Instagram ο Άρης Λουπάσης.

Στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και συλλέκτης γράφει αναλυτικά:

 

Η Μελίνα Μερκούρη σε μια υπέροχη φωτογραφία από τον φακό του Jack Garofalo τo καλοκαίρι του 1958 στα γυρίσματα της ταινίας "The Law" (ιταλικός τίτλος "La Legge", γαλλικός "La Loi" και αμερικανικός "Where the Hot Wind Blows"). Ο διάσημος φωτογράφος του γαλλικού περιοδικού Paris March, εντυπωσιάζεται από την ιδιαίτερη εκφραστικότητα του προσώπου της όπως αποτυπώνεται από τον φακό, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Μια ιταλογαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, βασισμένη στο μυθιστόρημα του συγγραφέα Roger Vailland, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στην Απουλία της Ιταλίας, στο Μπιγιανκούρ της Γαλλίας και στο Studio Cinema στο Παρίσι. Η πρεμιέρα πραγματοποιείται με επιτυχία στην Γαλλική πρωτεύουσα στις 25 Ιανουαρίου του 1959 με την διανομή στην συνέχεια να αναλαμβάνει η διάσημη κιν/φική εταιρεία Metro Goldwyn Mayer.

 

Δείτε επίσης: Η Μελίνα Μερκούρη σε μια από τις πιο ωραίες της vintage φωτό από τα 60ς - Πίνει καφέ στο κέντρο της Αθήνας

Η λαμπερή Ελληνίδα ηθοποιός εμφανίζεται δίπλα σε σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας έβδομης τέχνης όπως Τζίνα Λολομπρίτζιτα, Υβ Μοντάν και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, κλέβοντας για άλλη μια φορά την παράσταση με το ταμπεραμέντο και την επιβλητική παρουσία της. Στην φωτογραφία είναι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων με τον Ιταλό γοητευτικό ηθοποιό Raf Mattioli ο οποίος με συμμετοχή σε δέκα ταινίες του ιταλικού σινεμά, ένα χρόνο μετά την προβολή της ταινίας και σε ηλικία μόλις 24 ετών, αφήνει την τελευταία του πνοή στην Ρώμη μετά από ανακοπή.

Ο ίδιος μένει κυριολεκτικά έκθαμβος από την λάμψη, την ακτινοβολία και την κλασική γοητεία της Μελίνας, εκφράζοντας τα καλύτερα λόγια για την ερμηνεία και την προσωπικότητά της.

Ένα χρόνο αργότερα, η καριέρα της απογειώνεται σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική με το "Ποτέ την Κυριακή" κερδίζοντας το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών και τον Μάνο Χατζιδάκι να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για "Τα παιδιά του Πειραιά", σε μια ταινία γεμάτη Ελλάδα πλημμυρισμένη στο κέφι, την ζωντάνια και το μποέμικο στοιχείο, να ταξιδεύει στα πέρατα του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ