Συνελήφθη ο τελευταίος Νονός! Ο πλέον καταζητούμενος Σικελός αρχιμαφιόζος της Κόζα Νόστρα στα χέρια των Ιταλών καραμπινιέρων (βίντεο)

Τον αναζητούσαν από το 1993, η λεπτομέρεια που οδήγησε στη σύλληψη του, το πιστοποιητικό Covid, τα πολυτελή ρούχα και οι πανηγυρισμοί μετά τη σύλληψη του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Τη σύλληψη του 60χρονου αρχιμαφιόζου Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους στόχος των καραμπινιέρων, πανηγυρίζει από χθες, Δευτέρα (16/1) η Ιταλία.

 

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης καθοριστική για τη σύλληψη ενός από τους τελευταίους «νονούς» της μαφίας στη Σικελία αποδείχθηκε η πληροφορία που έλαβαν οι αστυνομικοί ότι ο Ντενάριο βρισκόταν σε κλινική στο Παλέρμο προκειμένου να αντιμετωπίσει έναν όγκο.

Ο 60χρονος μαφιόζος τον οποίο οι ιταλικές αρχές αναζητούσαν από το 1993, συνελήφθηε την ώρα που έβγαινε έξω από την ιδιωτική κλινική La Maddalena την οποία είχαν ζώσει τρεις ημέρες νωρίτερα αστυνομικοί μετά την πληροφορία που έλαβαν.

 

 

 

Κατά τη σύλληψή του ο Ντενάρο φορούσε ακριβά ρούχα και ένα ρολόι αξίας 38.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Ντενάρο επισκεπτόταν τη συγκεκριμένη κλινική για περισσότερο από έναν χρόνο χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Αντρέα Μποναφέντε».

«Η υγεία είναι ένας από τους παράγοντες που υποχρεώνει αυτούς που θέλουν να κρυφτούν να αποκαλυφθούν αργά ή γρήγορα» δήλωσε ο επικεφαλής των καραμπινιέρων σε συνέντευξη τύπου στο Παλέρμο.

«Γνωρίζαμε ότι ήταν άρρωστος. Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώσαμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα (σ.σ. την Δευτέρα) ένας άνδρας που ταίριαζε με τα σκίτσα που είχαμε για τον Ντενάρο θα επισκεπτόταν την κλινική» πρόσθεσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της επιχείρησης για τη σύλληψη του μαφιόζου.

Οι αστυνομικοί που είχαν ζώσει την κλινική είδαν περίπου στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας τον Ντενάρο να μπαίνει στην κλινική φορώντας ένα λευκό μάλινο καπέλο και γυαλιά ηλίου ενώ στα χέρια του κρατούσε ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού που ήταν απαραίτητο προκειμένου να υποβληθεί στη θεραπεία για τον όγκο και σε εξετάσεις αίματος.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτήριο για να τον συλλάβουν ο Ντενάρο φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν περικυκλωμένος - καθώς οι αστυνομικοί είχαν μπλοκάρει κάθε δρόμο διαφυγής - δεν προέβαλε καμία αντίσταση

Τη στιγμή, δε, που του πέρασαν χειροπέδες αστυνομικός τον ρώτησε «ποιο είναι το όνομα σου;» και ο 60χρονος μαφιόζος απάντησε «είμαι ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο».

Κατά την έξοδο, μάλιστα, του Ντενάρο από την κλινική με τις χειροπέδες στα χέρια, αυτόπτες μάρτυρες που αντιλήφθηκαν για ποιον επρόκειτο χειροκρότησαν τους αστυνομικούς και ύψωσαν τις γροθιές τους στον αέρα.

Ποιος ήταν ο Ντενάρο

Το παρατσούκλι του Ντενάρο, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Καστελβετράνο της Σικελίας το 1962, ήταν Diabolik ή U Siccu (μτφ. ο αδύνατος).

Ο πατέρας του ήταν ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα στην Κόζα Νόστρα και ο Ντενάρο ακολούθησε τα βήματά του «χτίζοντας» μια παράνομη αυτοκρατορία εκατομμυρίων ευρώ ξεπλένοντας χρήμα με τα απόβλητα, την αιολική ενέργεια και το λιανεμπόριο.

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της Μαφίας, ο 60χρονος συλληφθείς θεωρείται ο υπεύθυνος για ορισμένα από τα πιο ειδεχθεή εγκλήματα που διέπραξε η μαφία της Σικελίας. Ανάμεσα τους η δολοφονία με βομβιστική επίθεση των εισαγγελέων Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο.

Ο Ντενάριο φέρεται να κρυβόταν στην περιοχή δυτικά του Τραπάνι και να επισκεπτόταν το Παλέρμο μόνο για να υποβληθεί σε θεραπείες. «Δεν πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στην κλινική τον έκρυβαν» δήλωσε ο εισαγγελέας του Παλέρμο.

Ο μαφιόζος στον οποίο αποδίδεται η φράση «θα μπορούσα να γεμίσω ένα νεκροταφείο μόνος μου» ζούσε πολυτελώς με τη βοήθεια συνεργών του ανάμεσα στους οποίους πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Ο Ντενάρο ήταν γνωστός για τα ακριβά ρούχα του και τα επώνυμα γυαλιά που φορούσε. Παρά, όμως, την δύναμή του, το τελευταίο διάστημα είχε απομονωθεί λόγω της δράσης των πληροφοριοδοτών που οδήγησαν στα λουκέτα των επιχειρήσεων του και στη σύλληψη περισσότερων από 100 συνεργατών και συγγενών του, ανάμεσα στους οποίους ανίψια, ξαδέρφια και η αδερφή του.

Μετά τη σύλληψή του ο Ντενάρο μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο και από εκεί σε αεροδρόμιο από το οποίος αναμένεται να μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία μέχρι να καταλήξει σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας εκτός Σικελίας όπως συνέβη και με άλλους μαφιόζους που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ