Maria Victoria Escobar, Igea Luciano, Mae Coughlin Capone: Η ιστορία των γυναικών πίσω από τους διασημότερους γκάγκστερ όλων των εποχών

Οι... νονές της Μαφίας...

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: "Πίσω από έναν σπουδαίο άνδρα υπάρχει μια σπουδαιότερη γυναίκα" .

Αυτό ισχύει σε κάθε τομέα, ακόμη και στη μαφία. Παρακάτω θα δείτε μερικές γυναίκες που ακολούθησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στα βάθη του εγκληματικού υποκόσμου.

Igea Lissoni (σύζυγος του Lucky Luciano)
igea lissoni

Η Igea Lissoni, σε αντίθεση με τις άλλες, ήταν απλώς μια αφελής έφηβη που ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο. Μια μέρα, εντελώς απροσδόκητα, βρέθηκε σε μια στενή σχέση με τον Lucky Luciano, έναν από τους πιο καταζητούμενους μαφιόζους στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι ήταν 20 χρόνια νεότερη από τον σύζυγό της, η Luciana -γνωστή ως Lucy Luciano- έζησε μια ειρηνική ζωή με τον σύντροφό της.

Τότε, μια μέρα, οι αντίπαλοι του Λουτσιάνο άρχισαν να κυνηγούν το ζευγάρι, το οποίο τράπηκε σε φυγή. Η Lucy ακολούθησε τον σύζυγό της από διαμέρισμα σε διαμέρισμα μέχρι που το κυνήγι ματαιώθηκε και το ευτυχισμένο ζευγάρι αποσύρθηκε στο σπίτι του Luciano στη Νάπολη. Η σύζυγος του Lucky Luciano , τελικά πέθανε από καρκίνο του μαστού αρκετά χρόνια μετά. 

Mae Coughlin Capone (σύζυγος του Al Capone)

Η Mae Coughlin, γνωστή και ως Josephine, είχε την τιμή να παντρευτεί τον Al Capone, τον μεγαλύτερο θρύλο στην ιστορία του εγκλήματος. Η Coughlin γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου ζούσε με τις τέσσερις αδελφές και τα δύο αδέλφια της, σύμφωνα με το eurochannel

Τελικά γνώρισε έναν γοητευτικό νεαρό άνδρα δύο χρόνια νεότερό της και τον παντρεύτηκε, αφού γέννησε το μοναδικό του παιδί, τον Άλμπερτ Φράνσις Καπόνε (γνωστός και ως "Σόνι Καπόνε").

Η ίδια δεν ήταν καθόλου αθώα, αφού είχε βυθίσει ολόκληρη την οικογένειά της στον κόσμο του εγκλήματος, και μάλιστα διακινούσε παράνομα ποτά. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, δεν θα έβλεπε ποτέ το εσωτερικό ενός κελιού φυλακής, καθώς πέθανε το 1986 στο σπίτι της στο Χόλιγουντ.

Katalin Papp (σύζυγος του Semion Mogilevich)

Ο Semion Mogilevich, γνωστός στη ρωσική μαφία ως "το αφεντικό των αφεντικών", ήταν ένας διεφθαρμένος εγκληματίας. Ωστόσο, ο άνθρωπος που το FBI αποκαλούσε "τον πιο επικίνδυνο μαφιόζο στον κόσμο" είχε αδυναμία σε ένα άτομο: τη σύζυγό του Κέιτλιν.

Ενώ ο Mogilevich, διακινούσε αμέτρητους παράνομους πολεμικούς εξοπλισμούς, το ευτυχισμένο ζευγάρι ζούσε στην πατρίδα της Kaitlin, την Ουγγαρία, μεγαλώνοντας τρία παιδιά.

Maria Victoria Henao (σύζυγος του Pablo Escobar)

Maria Victoria Henao

Παντρεμένη όταν ήταν μόλις 15 ετών, η Μαρία Βικτόρια γνώρισε τον διαβόητο Πάμπλο Εσκομπάρ ως ένα γλυκό παιδί από το Ενβιγκάδο της Κολομβίας. Αργότερα θα ανακάλυπτε ότι ήταν στην πραγματικότητα ο πιο διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: τον Χουάν Πάμπλο και τη Μανουέλα, τα οποία παρέμειναν κρυμμένα στην Αργεντινή με τη μητέρα τους μετά το θάνατο του Εσκομπάρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ