Topwoman η Δανάη Παπαματθαίου -Μάτσκε : Μια βιολονίστα με πολλά βραβεία - σολίστ μουσικής δωματίου, παίζει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες διεθνώς

Tρεις αναγνωρισμένοι σολίστ αναμετρώνται με δυο συνθέσεις-ορόσημα στις σελίδες της μουσικής δωματίου: Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε, η τσελίστα Κέρστιν Φελτς και ο πιανίστας Uwe Matschke ερμηνεύουν το Τρίο με πιάνο αρ. 1 σε σι μείζονα του Γιοχάννες Μπραμς και το Τρίο με πιάνο αρ. 2 σε μι ελάσσονα του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Ο ζεστός ήχος του Μπραμς, πάντα στιβαρός, αλλά συνάμα ρομαντικός, ακολουθείται από τους αινιγματικούς ψιθύρους και τον σπαρακτικό θρήνο του Σοστακόβιτς για τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σολίστ του βιολιού Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα και έλαβε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών.  \

Φοίτησε στο Ειδικό Μουσικό Γυμνάσιο Belvedere στην Βαϊμάρη και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου.

Ως σολίστ, αλλά και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις σε διάσημες αίθουσες ανά τον κόσμο.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία «Andrea Postacchini» και «Henri Marteau».

Παίζει με βιολί του Carlo Ferdinando Landolfi (Μιλάνο, 1760).

 

 

Η τσελίστα Kerstin Feltz φοίτησε στο Ειδικό Μουσικό Σχολείο και στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» της Βαϊμάρης, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό «Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ» στη Λειψία, ενώ έχει αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς βιολοντσέλου στο Βελιγράδι, στη Βουδαπέστη και τη Μόσχα.

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Παίζει με βιολοντσέλο του 1755, κατασκευασμένο από τον Giovanni Battista Guadagnini.

Γεννημένος στη Γερμανία, ο πιανίστας Uwe Matschke έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

Δίδαξε επί σειρά ετών στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» στη Βαϊμάρη και είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει συμπράξει με διεθνούς φήμης ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, καθώς και με καταξιωμένους σολίστ. Έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα στη Μόσχα, τη Λειψία, τη Δρέσδη, στο Αμβούργο, το Μόναχο, το Βερολίνο κ.ά

Ο διεθνής Τύπος τον εξαίρει για τον ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ