Η δημοτικότητα του πρίγκιπα Ουίλιαμ έπεσε στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Χάρι είναι πλέον ο αγαπημένος royal στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί έχουν θετικότερη γνώμη για τη Μίντλετον, από ό,τι για τη Μαρκλ. 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αντιμετωπίζει μια σημαντική πτώση της δημοτικότητάς του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, μοιράστηκε κάποιες όχι και τόσο κολακευτικές αποκαλύψεις για τον διάδοχο του θρόνου στα νέα του απομνημονεύματα, Spare.

Η δημοτικότητα του πρίγκιπα της Ουαλίας στο βρετανικό κοινό έχει πέσει κατακόρυφα μετά τη δημοσίευση του βιβλίου την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της Ipsos που μοιράστηκε η Telegraph.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα ποσοστά του Ουίλιαμ έχουν μειωθεί κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, καθιστώντας την τρέχουσα βαθμολογία του από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί ποτέ για τον πρίγκιπα.

Στα απομνημονεύματά του, ο Χάρι θυμάται μια σωματική επίθεση από τον αδερφό το 2020, καθώς οι δυο τους διαφωνούσαν για τη σύζυγο του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Ουίλιαμ τον έριξε στο πάτωμα του σπιτιού του στο παλάτι του Κένσινγκτον, αφού αποκάλεσε την Μαρκλ "δύσκολη" και "αγενή".

Δείτε επίσης: Σοκάρει ο Πρίγκιπας Χάρι: ''Ο Ουίλιαμ με χτύπησε - Με πέταξε πάνω στο πιατάκι του σκύλου'' (φωτό - βίντεο)

Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε μέχρι που ''ο αδερφός μου με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το κολιέ μου, και . . . με έριξε στο πάτωμα", αναφέρεται στο βιβλίο, σύμφωνα με το globalnews

Παρά την πτώση των ποσοστών, ωστόσο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, παραμένουν τα πιο δημοφιλή ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos, με ποσοστά 61% και 60% αντίστοιχα. Σχεδόν το 70% πιστεύει ότι ο Ουίλιαμ θα είναι καλός βασιλιάς.

Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για την άλλη πλευρά, όπου το αμερικανικό κοινό φαίνεται να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη συμπάθεια τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Πρόσθετη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Ipsos διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο των Αμερικανών επέλεξαν τον Χάρι ως τον αγαπημένο τους ryoal και ότι όσοι συμπαθούν τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ τάσσονται περισσότερο υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ