Κακουργηματική δίωξη για 5 ανθρωποκτονίες με δόλο στον «ψευτογιατρό» - «Να δικαιωθεί η μνήμη του» ζητά αδερφός θύματος

Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία

Για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη, διώκεται ο «ψευτογιατρός», ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του. Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια ανακριτή.

Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία (σ.σ. τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις), όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

Φυσιοθεραπευτής έκανε τον νευρολόγο: Ο ψευτογιατρος για τη σκλήρυνση κατά πλάκας χρέωνε 20.000 ευρώ - στον θάνατο οδηγήθηκαν πέντε άνθρωποι

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πήρε 65.000 και ο αδερφός μου πέθανε

«Αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στη μνήμη του», τονίζει ο αδελφός του θύματος του «ψευτογιατρού» που είδε το αγαπημένο του πρόσωπο να πεθαίνει τον Νοέμβριο του 2020, μετά από «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων. Ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει πρώτα να τους πάρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες.

Ο αδελφός του 53χρονου θύματος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατήγγειλε στην αστυνομία τον «ψευτογιατρό», μετά τον θάνατο του αδελφού του και με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι αυτό που ζητάει είναι «δικαίωση στο όνομα και την μνήμη του αδελφού μου» και πως «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για την υπόθεση του 66χρονου που παρίστανε τον ψευτογιατρό σχηματίζεται δικογραφία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, ο άνθρωπος που δήλωνε, μεταξύ άλλων, φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα και παρίστανε τον φυσίατρο - νευρολόγο στα άτομα που προσέγγιζε για να πουλήσει τις πανάκριβες «θεραπείες» του, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», απαντάει χαρακτηριστικά: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ