Kαιρός: Έρχονται χιόνια βροχές και καταιγίδες - Πότε χαλάει ο καιρός, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Aναλυτικά η πρόγνωση... 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Δευτέρα (23-01-2023)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ
β. στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία
γ. από το βράδυ στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά οι οποίες στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο (από 800 μέτρα και πάνω) θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Β. Αύριο Τρίτη (24-01-23)

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και
β. στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Γ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δελτίο καιρού για Τρίτη 24/1

 

Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Δυτική Στερεά, Ανατολική Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Επικράτηση ενισχυμένων ανέμων ανατολικών διευθύνσεων στο Βόρειο Αιγαίο. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Βόρειο-Βορειοδυτικό Αιγαίο, περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα.

Τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν και στις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στην Ανατολική Μακεδονία, καθώς επίσης σε περιοχές της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Επισημαίνεται όμως ότι τη νύχτα προς Τετάρτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16-17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ