Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, πέθανε και ο προπονητής του – «Πήρε κοντά του» τον Κώστα Τζιδημόπουλο

«Αντίο τσιφ, να προσέχεις τον άνθρωπό μας. Βιάστηκες να φύγεις, μόνο και μόνο για να τον ανταμώσεις νωρίτερα…» γράφει η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο προπονητής του Κώστας Τζιδημόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το προφίλ του Αλέξανδρου Νικολαΐδη στο Instagram, και η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

«Η οικογένειά μας σε τόσο μικρό διάστημα αποχαιρετά με οδύνη και τον προπονητή του, τον Κώστα Τζιδημόπουλο, ξαφνικά και άδικα.

Έναν γλυκό, δοτικό και χαμογελαστό άνθρωπο με καρδιά μικρού παιδιού. Κίνησε να βρει εκεί ψηλά το «γιο» του, να προπονηθούν ξανά, να κάνουν πλάκες και να γελάσουν.

Αντίο τσιφ, να προσέχεις τον άνθρωπό μας. Βιάστηκες να φύγεις, μόνο και μόνο για να τον ανταμώσεις νωρίτερα…».

Ο Κώστας Τζιδημόπουλος ήταν γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου 1955. Ήταν ο προπονητής όλων των Ολυμπιακών μεταλλίων του ελληνικού Τάε Κβον Ντο. Μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού Τάε Κβον Ντο από την πρώτη μέρα ίδρυσης του (το 1980 όταν και μπήκε στο ΣΕΓΑΣ), ενώ ήταν ομοσπονδιακός προπονητής από το 1995 και τεχνικός σύμβουλος μέχρι σήμερα.

Ήταν προπονητής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από το 1996 έως το 2012. Εκτός από προπονητής του Νικολαΐδη, από την πρώτη έως την τελευταία του μέρα στην Εθνική Ομάδα, υπήρξε προπονητής και του αδερφού του, Ανέστη, καθώς και νονός της αδερφής του, Μαρίας.

«Αντίο» στον Κώστα Τζιδημόπουλο είπε μέσω ανακοίνωσής της και η Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βιάστηκες Κώστα Τζιδημόπουλε να συναντήσεις το αγαπημένο σου βαφτιστήρι, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στη γειτονιά των αγγέλων. Γιατί πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε ότι έφυγες τόσο νωρίς. Τόσο πρόωρα από κοντά μας. Από την οικογένειά σου. Τα παιδιά σου. Από τους μαθητές σου. Γιατί, εσύ, ήσουν για τους περισσότερους από εμάς, ο δάσκαλός μας. Ο άνθρωπος που μας δίδαξες τις αξίες του αθλητισμού. Τις αξίες του Ολυμπιακού ταεκβοντό. Και μας έδειξες τον δρόμο, τον οποίο ακολουθούμε μέχρι σήμερα στο άθλημα που υπηρέτησες όχι απλά με αγάπη, αλλά με λατρεία.

Γιατί όσοι δεν το γνωρίζουν, ήσουν αυτός που μεγάλωσε μια γενιά αθλητών και μετέπειτα προπονητών, οι οποίοι αν μη τι άλλο σου οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δεν ξέρουμε εάν πρόλαβαν να στο πουν όλοι, όμως εμείς, ως Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, στο δείχναμε έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία.

Ήσουν ένας μύθος και έτσι θα σε θυμόμαστε. Για πάντα. Δίπλα στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές από το 1995 όταν και ανέλαβες ομοσπονδιακός προπονητής. Ήσουν παρών σε όλες τις μεγάλες αθλητικές στιγμές του Ολυμπιακού Ταεκβοντό. Το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2004 στην Αθήνα, το 2008 στο Πεκίνο. Ήσουν πάντα εκεί. Δίπλα στον αγαπημένο σου Αλέξανδρο. Δίπλα σε όλα τα παιδιά της εθνικής ομάδας. Πανηγύριζες σαν μικρό παιδί τα μετάλλια και τις διακρίσεις. Θύμωνες όταν έβλεπες την αδικία, αλλά ποτέ δεν έχανες το χιούμορ σου. Ήσουν αυθεντικός κάτι που στο αναγνώριζαν φίλοι και αντίπαλοι.

Σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής. Αφήνεις πίσω σου μια υπέροχη οικογένεια. Όχι μόνο τη σύζυγό σου Βέτα και τα δύο σου παιδιά Ευαγγελία και Ειρήνη, αλλά και την άλλη σου οικογένεια. Όλους εμάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Τον Κώστα Τζιδημόπουλο, αποχαιρέτησε και η Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος: «Ο Κώστας Τζιδημόπουλος, ένας άοκνος εργάτης του Ολυμπιακού ταεκβοντό, ένας μοναδικός δάσκαλος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Εθνικός προπονητής για πολλές δεκαετίες, οδήγησε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στην απόλυτη καταξίωση: τα Ολυμπιακά μετάλλια.

Με το πάθος του και τις γνώσεις του για το ταεκβοντό, δημιούργησε μια γενιά αθλητών και αθλητριών που ανέβασαν το άθλημα στην κορυφή, ενώ πολλοί εκ των μαθητών του, έχουν σήμερα τα δικά τους σωματεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία τροφοδοτούν το άθλημα με νέα ταλέντα επιβεβαιώνοντας την παροιμία πως με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Γιατί είναι γεγονός πως ο Κώστας Τζιδημόπουλος ήταν ένας σπουδαίος δάσκαλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος του εύχεται καλό ταξίδι. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Βέτα και τα δύο του κορίτσια, Ειρήνη και Ευαγγελία, τα οποία και έχουν ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, αυτόν της προπονητικής στο ταεκβοντό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Κώστα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ